Camera Deputaţilor, gata să îi scoată din sală cu jandarmii pe scandalagii George Simion şi Diana Şoşoacă

În ultima perioadă, scandalurile din Camera Deputaţilor s-au înmulţit, dar au crescut şi în intensitate, ajungându-se la injurături birjăreşti între deputaţi şi chiar ameninţări cu violenţa.

06 dec. 2023, 11:34
Camera Deputaţilor, gata să îi scoată din sală cu jandarmii pe scandalagii George Simion şi Diana Şoşoacă

Conducerea Camerei Deputaţilor a impus mai multe noi reguli de conduită şi chiar sancţiuni pentru încălcarea acestora, dar nimic nu a părut până acum să-i poată opri pe parlamentarii scandalagii, astfel că este luată în calcul o măsură extremă.

Acum, la nivelul conducerii Camerei Deputaților se discută despre o nouă schimbare a regulamentului: parlamentarii care fac scandal să fie scoși cu jandarmii din sala de plen.

O alta modificare este aceea prin care jandarmii vor avea dreptul, la cererea președintelui de sedință, să îi scoată din sala de plen pe cei care perturbă ședințele sau care sunt agresivi.

Nu mai tarziu de luni, senatoarea Sosoaca a perturbat grav sedinta solemna a plenului reunit dedicata Zilei Nationale. A urlat din sala atat la reprezentantul UDMR cat si la alti parlamentari. Nu a putut fi potolita de incercarile colegilor parlamentari.

Citeşte şi: Diana Șoșoacă, declarație explozivă despre alegerile prezidențiale. Cine ar putea fi noul președinte al României: „Dacă n-o fi așa, să-mi ziceți Cuțu”

Saptamana trecuta, deputatul Tanase, de la AUR, s-a imbrancit cu un deputat USR iar liderul AUR, George Simion, i s-a adreasat fostului ministru al Energiei, Virgil Popescu, de la tribuna parlamentului, cu apellativul „hotule” . Motiv pentru care, parlamentarii PNL au cerut conducerii CDep sa il sanctioneze pe George Simion.

Ultimele modificari ale regulamentului sedintelor de plen au fost aduse dupa mai multe scandaluri si agresiuni provocate de George Simion si parlamentarii AUR. Atunci au fost introduse sanctiuni mai dure, precum interzicerea luarii de cuvant de la tribuna si reducerea indemnizatiei.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu dă de pământ cu ambasadorul României în SUA! ”S-a făcut de râs! Este depășit!”