Camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale Satu Mare, accesate de hackeri

IP-urile mai multor camere de supraveghere aparținând Poliției Locale Satu Mare au fost accesate de hackeri, imaginile putând fi urmărite pe internet live, pe un site din Rusia.

04 dec. 2015, 13:37
Camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale Satu Mare, accesate de hackeri

Șeful Centrului de Supraveghere Video, Sorin Nadoș, a declarat vineri, într-o conferință de presă că la 18 din cele 66 de camere a fost spart codul de acces, problema fiind remediată în două ore după ce Poliția Locală a fost sesizată de un cetățean care a descoperit acest lucru.

„Pe site-ul respectiv, noi am găsit 18 camere care au ajuns acolo cu ‘bună voința’ unor alți cetățeni, nu știm cine încă, și care au dat cumva de IP-urile camerelor. E un pic mai exotic subiectul, fiecare cameră este identificată cu un IP, o adresă unică. Dintre cele câteva sute de mii din Satu Mare, 66 sunt ale camerelor noastre de supraveghere. Cum au ajuns acele IP-uri și în mâna cui au ajuns, poate urmează să stabilim”, a declarat Nadoș.

ATAC CIBERNETIC la o instituţie publică din România. 15.000 de angajaţi, în pericol să rămână fără salarii

El a spus că deocamdată nu s-a depus vreo plângere la altă instituție, urmând să fie făcute întâi verificări în interiorul instituției.

„Întrebarea esențială este cum s-au obținut acele IP-uri. După ce s-au obținut, era o chestiune de timp să se poată sparge parola. Sunt programe speciale cu care se sparg parole după câteva săptămâni. Dacă ai răbdare, poți să le spargi”, a mai spus Nadoș.

Camerele au fost resecurizate, urmând să se ia măsuri pentru îmbunătățirea sistemului de protecție.