Cameron îşi susţine acordul în faţa deputaţilor: Brexit-ul va ameninţa securitatea noastră economică şi naţională

David Cameron a estimat luni, într-o declarație în fața deputaților, că o eventuală ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană ar constitui o amenințare pentru economia și securitatea țării, relatează AFP.

22 feb. 2016, 17:52
Cameron îşi susţine acordul în faţa deputaţilor: Brexit-ul va ameninţa securitatea noastră economică şi naţională

„Părăsirea Europei ar amenința securitatea noastră economică și națională”, a declarat Cameron în Camera Comunelor, prezentând reformele obținute la Bruxelles. Cu această ocazie el a făcut apel la britanici să voteze pentru menținerea țării în UE la referendumul ce va avea loc pe 23 iunie. Cei care militează pentru ieșirea din UE nu oferă decât ”riscuri în vremuri de incertitudine, un salt în necunoscut”, a adăugat Cameron.

”Când este vorba de locurile de muncă ale oamenilor, nu se poate spune doar că totul va fi bine”, a afirmat premierul britanic, subliniind că trebuie să se reflecteze bine la consecințele unui Brexit.

Liderul conservator a avertizat, de asemenea, în legătură cu amenințările militare reprezentate de Rusia și Statul Islamic. ”Nu este momentul de a diviza Occidentul”, a spus Cameron.

Declarațiile premierului au loc după ce organizația europeană de coordonare în domeniul poliției Europol a estimat luni că Regatul Unit va fi mai vulnerabil la atentate și la criminalitatea organizată dacă țara decide să părăsească Uniunea Europeană. 

Citeşte şi: Dosarul Brexit. Comisia Europeană nu va interveni în campania din Marea Britanie

”Nu vor mai exista avantajele de care regatul dispune în prezent, precum accesul direct la baza noastră de date, posibilitatea de a participa la proiectele noastre în materie de informații, precum și alte subiecte”, a declarat directorul Europol, britanicul Rob Wainwright, într-o conferință de presă la Haga, potrivit Agerpres.

Cameron a subliniat, totodată, că votul din 23 iunie va angaja viitorul Regatului Unit definitiv și că nu va fi cale de întoarcere. ”Trebuie arătat în mod clar. Va fi o decizie definitivă”, a spus premierul britanic, luându-i în derâdere pe cei care cred că va fi posibil să se negocieze din nou cu Bruxellesul în cazul în care la referendum se va vota pentru ieșirea regatului din UE.

Citeşte şi: Lovitură pentru David Cameron! Primarul Londrei face campanie pentru ieşirea Marii Britanii din UE