Cameron se răsgândeşte. E de acord cu noul pact fiscal UE

Premierul Marii Britanii s-a răzgândit asupra deciziei de a bloca noul pact fiscal al Uniunii Europene. David Cameron a anunţat că se va alătura discuţiilor tehnice care privesc acordul, chiar dacă nu va avea drept de vot.

RomaniaTV.net
17 dec. 2011, 08:28
Cameron se răsgândeşte. E de acord cu noul pact fiscal UE

Potrivit Sky News, Cameron l-a sunat pe preşedintele Consiliului European pentru a-i transmite poziţia sa. Schimbarea vine după ce directorul general al FMI a declarat că ţările trebuie să colaboreze pentru a evita o criză ca în anii ’30 şi după ce Institutul de Statistică de la Paris a anunţat că Franţa intră în recesiune.

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Londra a spus că David Cameron doreşte ca noul pact să fie un succes. Cameron a mai transmis că vrea ca instituţiile europene să îşi îndeplinească rolul de gardieni ai tratatelor care privesc piaţa unică.

Liderii europeni vor să ajungă la un acord de integrare fiscală până la începutul lui februarie. La summitul de săptămâna trecută, Cameron a respins modificarea tratatului UE, pentru că nu ar fi fost în interesul naţional al Marii Britanii.