Căminele şcolare din judeţul Suceava nu pot asigura cazarea refugiaţilor

Publicat: Marţi, 08 Septembrie 2015 23:37 // Actualizat: Marţi, 08 Septembrie 2015 23:38 // Sursa: romaniatv.net

CRIZA IMIGRANŢILOR.  Inspectorul general al IȘJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, marți, că în județ nu sunt condiții pentru a se asigura cazarea în cămine școlare a unor eventuali refugiați care ar solicita acest lucru.

''Nu avem condiții pentru cazarea de refugiați'', a spus Lazăr, după ce ministrul Educației a solicitat tuturor inspectoratelor școlare județene o situație a locurilor disponibile în cămine, unde refugiații să fie cazați în cazul în care ajung la noi în țară.

Șeful IȘJ Suceava a precizat că, în municipiul Suceava, majoritatea locurilor din căminele școlare sunt ocupate de elevi, dar și de studenți.

Potrivit lui Lazăr, există cămine școlare în localități ale județului unde ar fi locuri libere, dar nu se poate accepta cazarea în aceste internate a refugiaților împreună cu fete sau băieți din aceste cămine.

Referindu-se la tabăra din localitatea Bucșoaia, șeful IȘJ Suceava a spus că aceasta nu mai este tabără școlară și că a fost transferată Primăriei Frasin.

CRIZA IMIGRANŢILOR. În județul Suceava funcționează, în municipiul Rădăuți, Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil ce are o capacitate de o sută de locuri.

CRIZA IMIGRANŢILOR. Câţi refugiaţi pot caza Politehnica şi Universitatea Bucureşti

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 sep 09:02
...conditii pentru a se asigura cazarea in camine scolare a unor eventuali refugiati care ar solicita acest lucru..Mai multe detalii pe RTV ...
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H