Căminele studenţeşti şi cele pentru elevi, închise 14 zile la apariţia a trei cazuri de coronavirus într-un interval de şapte zile

Căminele studenţeşti şi cele care găzduiesc elevi de liceu se vor închide timp de 14 zile dacă apar trei cazuri de infectare cu coronavirus într-un interval de şapte zile consecutive, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

RomaniaTV.net
14 oct. 2020, 05:04
Căminele studenţeşti şi cele pentru elevi, închise 14 zile la apariţia a trei cazuri de coronavirus într-un interval de şapte zile

De asemenea, elevilor şi studenţilor care, în condiţia închiderii căminului, nu se pot deplasa la domiciliu sau în alt loc, li se va asigura cazarea în condiţii de carantină.

Pentru elevii/studenții care nu au posibilitatea deplasării la domiciliu sau o altă locație se asigură, de către unitatea de învățământ responsabilă, cazarea în condiții de carantină, precum și măsurile necesare pentru sprijinirea asigurării necesităților de bază„, se arată în Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020 privind propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Citeste si Klaus Iohannis, apel către autorităţi. „Menţineţi şcoala în funcţiune atât de mult cât se poate!”

În ceea ce privește activitatea în after school-uri, creșe și grădinițe, “se menține obligația ca aceasta să se desfășoare numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății”, se mai arată în hotărârea CNSU.

În școli, “se menține permiterea activităților didactice și alte activități specifice precum și organizarea și desfășurarea examenelor pentru elevi/studenți, cadre didactice, în condițiile respectării măsurilor de prevenire stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății”, prevede hotărârea CNSU.