Camioanele nu vor putea intra în Ungaria, marţi, pentru că este sărbătoare naţională. TIR-urile vor staţiona în parcări

Camioanele nu vor putea intra în Ungaria, marţi, pentru că va fi sărbătoare naţională, fiind declarată zi liberă. TIR-urile care se îndreaptă spre frontiera de vest a României vor trebui să staţioneze în parcări 24 de ore, până când restricţia va fi ridicată.

31 oct. 2016, 12:43
Camioanele nu vor putea intra în Ungaria, marţi, pentru că este sărbătoare naţională. TIR-urile vor staţiona în parcări

Poliţia de Frontieră Arad arată că traficul greu va fi restricţionat temporar pe teritoriul Ungariei, începând de luni seară şi până marţi seară.

„Autorităţile de frontieră din Ungaria au informat că în perioada 31.10.2016, ora 23.00 (ora României) – 01.11.2016 ora 23.00 (ora României), pe teritoriul Ungariei va fi restricţionată circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. Măsura este luată ca urmare a faptului că marţi este zi de sărbătoare naţională (Ziua tuturor sfinţilor – n.r.)”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

În perioada celor 24 de ore de restricţie, şoferii automarfarelor vor trebui să staţioneze în parcările special amenajate.

La reluarea traficului, se aşteaptă ca sute de camioane să formeze coloane de maşini în vămile Nădlac I (DN7) şi Nădlac II (autostrada pan-europeană), astfel că Poliţia de Frontieră Arad ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare pentru a se lua măsuri în vederea fluidizării circulaţiei.

Autorităţile de frontieră arădene vor suplimenta personalul care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi va creşte numărul arterelor de control pe sensul de ieşire din România.

Traficul de călători şi autovehicule nu ar urma să fie afectat de coloanele de camioane, conform poliţiştilor de frontieră.

În mod obişnuit, Ungaria impune restricţii de circulaţie pentru automarfare sâmbătă şi duminică şi la sărbătorile legale.

Citeşte şi O nouă LEGE pentru şoferi. Ce reguli vor trebui să respecte conducătorii auto