Campania electorală pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat sâmbătă, la ora 7.00

Publicat: Sâmbătă, 25 Mai 2019 07:32 // Actualizat: Sâmbătă, 25 Mai 2019 07:35 // Sursa: romaniatv.net

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare s-a încheiat sâmbătă dimineață, la ora 7.00. Începând de vineri este interzisă prezentarea de sondaje de opinie, televoturi sau anchete făcute pe stradă. În ziua votării este interzisă prezentarea sondajelor realizate la ieşirea de la urne, înainte de încheierea votării. Exit poll-ul oficial va fi prezentat de CURS - Avangarde imediat după ora 21.00.

După încheierea campaniei electorale se interzice difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice ori private, precum şi prin intermediul unor vehicule special amenajate, scrie News.ro.

Partidele au organizat vineri ultimele manifestări electorale.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi membrii acestuia trebuie să fie prezenţi la sediul secţiei de votare, sâmbătă, la ora 18.00, pentru a dispune măsurile necesare pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de votare. Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare dispune îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din şi de pe sediul secţiei de votare.

Campania a durat 30 de zile.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), întrunit în şedinţă publică joi, a sancţionat cu amendă în valoare de 5.000 de lei posturile Antena 3 şi Realitatea TV pentru încălcarea unor prevederi din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual. Prezenţa lui Liviu Dragnea în emisiunea "Viaţa satului", difuzată de TVR 1, în timpul campaniei electorale nu a fost sancţionată.

În aceeaşi şedinţă, posturile B1TV, Kanal D, TVR 1 şi Pro TV au primit somaţii publice.

De asemenea, CNA a analizat rapoartele întocmite de Direcţia Control şi Digitalizare pentru posturile din teritoriu, atât ca urmare a modului de reflectare a campaniei electorale de către radiodifuzori în perioada 11-17.05.2019, cât şi a sesizărilor primite şi a decis să aplice câte o somaţie publică societăţilor TONIGHT SRL (Radio Someş), pentru încălcarea prevederilor art. 15 alin. (1) din Decizia CNA nr. 308/2019 şi SMART BUSINESS COM SRL (Radio Orion), pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 2 şi 2^1 din Decizia CNA nr. 412/ 2007.

Citește și: Ghid alegeri europarlamentare. Reguli pentru votul din 26 mai, Parlamentul European şi Referendum

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alegeri europarlamentare 2019 campanie electorală referendum justiţie
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
25 mai 13:58
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Daca s-a incheiat de ce mai sunt articole cu campanie electorala ?
1
EUR
4.8026
RON
24 Feb
noapte 5 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H