Campania Mamaia Style, la CNCD. Mazăre, RECLAMAT pentru declaraţii SEXISTE şi incitatoare la HĂRŢUIRE SEXUALĂ

Campania Mamaia Style promovează sexismul, iar unul din layout-urile campaniei incită la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive din partea bărbaţilor faţă de femei. Aceasta este reclamaţia făcută de mai multe ONG-uri la CNCD, acestea cerând inclusiv sancţionarea lui Radu Mazăre, pe care îl acuză că a făcut declaraţii cu caracter "sexist şi incitator la hărţuire sexuală".

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 12:58

Mai multe organizaţii nonguvernamentale asociate în cadrul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen au depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care reclamă campania de promovare a staţiunii Mamaia – „Mamaia Style” – pe motiv că ar conţine imagini cu un caracter misogin şi că incită la hărţuirea femeilor.

Campania Mamaia Style promovează sexismul şi un tratament injust şi degradant cu privire la femei, prin sexualizare excesivă şi obiectificare, iar unul din layout-urile campaniei, cel intitulat Bird Wathcing, incită la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive (verbale, psihice, fizice) din partea bărbaţilor faţă de femei”, se arată în sesizarea depusă la CNCD, potrivit Digi24.

Inclusiv declaraţia primarului Radu Mazăre, cu ocazia lansării campaniei Mamaia Style, reflectă caracterul sexist, incitator la hărţuire sexuală şi la alte comportamente agresive, susțin organizațiile nonguvernamentale.

Avem mai multe, ce putem regăsi în Mamaia: safari, valuri…(…) Domnişoarele trebuiesc vânate, sunt nişte gazele care trebuiesc vânate. Avem „Bird watching”, pot veni spre zona Vadu oameni mai în etate să se uite cu binoclul după păsăretul de acolo sau mai tinerei să se uite şi ei după păsările de pe plajă„, a afirmat Radu Mazăre într-o declaraţie publică făcută la sfârşitul lunii mai.

Radu Mazăre a apărut pe pagina „Parchez ca un bou”. Şi-a proptit maşina pe trecerea de pietoni

Organizaţiile nonguvernamentale au solicitat CNCD oprirea campaniei precum şi sancționarea Consiliului Local Constanţa, a primarului Radu Mazăre şi a Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării.

La apelul Coaliţiei pentru Egalitate de Gen, Ministerul Muncii, prin Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, a anunţat că va face la rândul sau demersuri pentru retragerea materialelor incriminate şi se va adresa în acest sens Asociaţiei Litoral-Delta Dunării .

Radu Mazăre şi Delia, APARIŢII-ŞOC în clipul noului imn al staţiunii MAMAIA

Campania Mamaia Style a fost lansată în dată de 13 martie în cadrul Târgului de Turism Romexpo Bucureşti.

Printre elementele campaniei se regăsesc şi cinci layouturi – „Safari”, „Bird watching”, „Surfing”, „Snorkeling” şi „Perfect slopes”. Campania „Mamaia Style” este finanţată din taxa de promovare colectată de la hotelieri, proprietari de cluburi, terase, restaurante, magazine şi de la proprietarii de apartamente din Mamaia.

Coaliţia pentru Egalitate de Gen este formată din cinci organizaţii nonguvernamentale: Centrul Parteneriat pentru Egalitate – C.P.E., Societatea de Analize Feministe Ana, Asociaţia pentru Libertate şi Egalitate de Gen – A.L.E.G., Asociaţia pentru Drepturile Femeilor Rome E-Romnja şi Asociaţia Front.


loading...