Campanie de VACCINARE a elevilor. Vezi când începe

Publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2013 21:08 // Actualizat: Miercuri, 18 Septembrie 2013 21:08 // Sursa: RTV.net

Şcoala a început, iar medicii se pregătesc de campania de vaccinare a elevilor. Astfel, potrivit Ministerului Sănătăţii, în luna octombrie vor fi vaccinaţi elevii de clasa I, în luna noiembrie vor fi vaccinaţi elevii din clasele a IX şi a X-a, urmând în ca în luna decembrie să fie vaccinaţi elevii de clasa a II-a. În perioada aprilie-mai 2014 urmează să se facă vaccinarea la clasa a VIII-a.

Foto: ioanastefanica.wordpress.com

Ministerul Sănătăţii a stabilit calendarul campaniilor de vaccinare a elevilor pentru anul şcolar 2013-2014. Astfel, în perioada 7 - 18 octombrie, elevii de clasa I vor fi vaccinaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului, în perioada 4 - 15 noiembrie se va face vaccinarea diftero-tetanică la clasa a IX-a (restanţieri din anul şcolar 2012-2013) şi la clasa a X-a (restanţieri din anul şcolar 2011-2012).

În perioada 2-13 decembrie, se va face vaccinarea antipoliomielitică la elevii de clasa a II-a. Pentru prima data s-a inclus această vaccinare şi la copiii în vârstă de 6 ani, care sunt în clasa pregătitoare.

În aprilie - mai 2014 urmează să se facă vaccinarea diftero-tetanică la clasa a VIII-a.

CITEŞTE ŞI: Vaccinarea pneumococică va fi inclusă gratuit în Programul naţional de imunizări

Până la demararea campaniilor şcolare, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) trebuie să trasmită Ministerului Sănătăţii necesarul dozelor de vaccin.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, aceste campanii de vaccinare se adresează tuturor copiilor de vârstă eligibilă, şcolarizaţi şi nescolarizaţi. Vaccinarea copiilor nescolarizaţi se va efectua prin intermediul cabinetelor medicilor de familie.

Între două administrări succesive ale aceluiaşi tip de vaccin se va păstra un interval minim de 28 de zile. Reacţiile adverse vor fi investigate şi raportate în conformitate cu metodologia de supraveghere.

loading...
9 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
10 dec 16:10
Răspunde | Votează email 0 email
NITESCU ANCA
ESTE U NON-SENS, ACEASTA VACCINARE CARE CULMEA VINE SA PROTEJEZE SANATATEA COPIILOR.
SA FIM SERIOSI..., TOATA LUMEA STIE - UN VACCIN ATRAGE DUPA SINE MULTE REACTII ADVERSE , POATE DECLANSA BOLI NOI NECUNOSCUTE , UNEORI CHIAR DECESUL.
Au mai fost campanii de vaccinare si in anii trecuti impotriva gripei....Foarte multi care au facut acest vaccin au racit mult mai puternic si cu mult mai multa usurinta.
17 oct 12:28
Votează email 0 email
...ce se vor efectua gratuit persoanelor din grupele de risc”, a declarat dr. Andreia Gavrilescu. Citeşte şi Campanie de VACCINARE a elevilor Au fost identificate peste 76.000 de persoane, dintre care 12.000 bolnavi cronici, peste 2.400 personal...
16 oct 15:55
Votează email 0 email
...Vladu a declarat că ministerul este foarte îngrijorat de scăderea numărului de copii care se imunizează. Citeşte şi Campanie de VACCINARE a elevilor “Prevenţia este o luptă pe termen lung iar rezultatul se va vedea în rândul populaţiei în 10-15 ani....
14 oct 12:59
Votează email 0 email
...type="text/javascript"> Refuzul părinţilor privind vaccinarea imediat după naştere este un fenomen care ia amploare, un fenomen alarmant, a declarat luni managerul Spitalului Universitar de Urgenţă...
20 sep 00:20
...vor fi vaccinaţi elevii de clasa I, în luna noiembrie vor fi vaccinaţi elevii din clasele a IX şi a X-a, Citește mai departe…

...
19 sep 12:26
...luna octombrie vor fi vaccinaţi elevii de clasa I, în luna noiembrie vor fi vaccinaţi elevii din clasele a IX şi a X-a, Citește mai departe… Citeste mai departe ...
18 sep 23:00
...vor fi vaccinaţi elevii de clasa I, în luna noiembrie vor fi vaccinaţi elevii din clasele a IX şi a X-a, Citește mai departe…

...
18 sep 21:31
... Şcoala a început, iar medicii se pregătesc de campania de vaccinare...
18 sep 21:22
Răspunde | Votează email 0 email
Http://SmartUrl.it/RoML

Esti Pasionat de Fotbal ? ... intra Aici: Http://SmartUrl.it/RoML Faci cont, creeaza-ti propria ta echipa de fotbal si dueleaza-te jucand gratuit cu alti Manageri din intreaga lume pentru a castiga Titlul, Cupa, Europa League (SC), chiar Trofeul UEFA Champions League (MLCL)! Poti castiga Trofee, Diplome, Cadouri surpriza, etc!

Http://SmartUrl.it/RoML

(Pentru a accesa Link-ul incearca urmatorii pasi: Selecteaza link-ul, Click dreapta, Deschide Legatura ori Accesati sau Copiaza link-ul, da paste sus la bara de navigare si Enter)

Http://SmartUrl.it/RoML
1
EUR
4.7786
RON
16 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H