Atac cu cărămizi și împușcături în plină campanie electorală, în Ilfov! Victimă: „Sunt amenințat că de ce nu votez cu PSD. A intrat pe poartă și a tras cu gloanțe”

Împușcături în plină stradă lângă București! Incidentul a avut loc în Cozieni, acolo unde vor fi alegeri locale peste câteva zile. Fratele unuia dintre candidați ar fi scos pistolul și ar fi tras. Poliția și mascații sunt prezenți la fața locului. Oamenii legii ridică în aceste momente gloanțele. Localnicii au ieșit în stradă.

14 iun. 2021, 21:00
Atac cu cărămizi și împușcături în plină campanie electorală, în Ilfov! Victimă: „Sunt amenințat că de ce nu votez cu PSD. A intrat pe poartă și a tras cu gloanțe”

UPDATE: In urma stirilor aparute pe posturile de televiziune cu privire la scandalul din satul Cozieni, din data de 14.06.2021, simt nevoia sa va comunic prin aceasta postare dezamagirea mea cu privire la cele intamplate.

In stirile prezentate este vorba despre un atac, schimburi de replici si adresari de injurii. S-a vorbit despre implicarea mea in acest scandal, ca si cum ar fi vorba de o rafuiala intre clanuri mafiote ce ne duce cu gandul la America de Sud, Pablo Escobar, s.a.m.d. Mai mult decat atat, ce nu a mentionat presa este ca cele 2 tabere care s-au certat sunt rude, mai exact veri.

Subiectul acestui reportaj nu este orientat catre realitate si ce s-a intamplat in fapt, ci este o anticampanie politica, adresata mie. Inca o data mass-media dovedeste cum se poate manipula parerea oamenilor in interes politic.

Doresc sa mentionez ca ma simt victima unei stiri false si implicit acestui atac premeditat la adresa mea. Fac apel la profesionalismul jurnalistilor sa nu transmita informatii false care pot influenta opinia publica, fara ca aceste informatii sa fie verificate. Sunt multe acuzatii grave la adresa mea fara a avea nicio dovada motiv pentru care ma simt nevoit sa atac aceasta stire in instanta, daca nu va fi dezmintita. Dupa cum observ in reportaj, subiectul de interes nu este reprezentat de faptele reale ci este un material care face referire la viitoarele alegeri locale si la adresa mea.

Cu privire la ce s-a expus din trecutul meu, precizez ca a fost vorba de o inscenare, asa cum a stabilit instanta de judecata iar oricui nu este convins de ceea ce sustin, ii pot pune la dispozitie toate dovezile necesare in sustinerea celor de mai sus. Inca de la inceputul campaniei electorale am sustinut, atat eu cat si echipa mea, ca dorim sa ducem o campanie bazata pe idei si proiecte pentru binele Comunei Ganeasa si nu o campanie bazata pe denigrari, injurii si multe astfel de actiuni.

Mentionez ca in continuare eu, Poenaru Alexandru-Mihaita, imi voi continua campania in liniste, pace si armonie, asa cum mi-am propus de la bun inceput. Este timpul sa ne trezim la realitate si sa ne dam seama cine sunt adevartii escroci. Este timpul sa investim in educatie si cultura intrucat doar asa putem sa ne atingem scopul, sa evoluam, sa schimbam ceva pentru noi si pentru copiii nostri.

Doar asa, impreuna, putem sa demonstram ca NU EXISTA “NU SE POATE”!
#PrimarAlexandruPoenaru #PSDGaneasa #27iunieiesimlavot #votezpentrucaimipasa #NuexistaNUSEPOATE

Update. Agresorii au fost identificaţi, fiind în custodia Poliţiei.

”La data de 14 iunie a.c., în jurul orelor 12:50, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în satul Cozieni din comuna Găneasa, o persoană aruncă cu cărămizi într-o curte şi trage cu pistolul. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii oraşului Voluntari şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe periculoase pentru efectuarea de activităţi specifice, urmând să se stabilească situaţia de fapt şi de drept şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că, după primeve verificări, s-a stabilit că apelanta ar fi fost ameninţată de către 2 bărbaţi, în vârstă de 48 şi 21 de ani, care, totodată, ar fi aruncat cu pietre în direcţia ei, în timp ce aceasta se afla pe stradă, iar unul dintre ei ar fi tras 3 focuri, în plan vertical, cu un pistol.

Informații inițiale

Împușcături și atac cu cărămizi, în plină stradă, lângă București! Incidentul a avut loc în Cozieni, acolo unde vor fi alegeri locale peste câteva zile. Fratele unuia dintre candidați ar fi scos pistolul și ar fi tras. Poliția și mascații sunt prezenți la fața locului. Oamenii legii ridică în aceste momente gloanțele. Localnicii au ieșit în stradă.

Pistolarul ar fi dispărut la scurt timp după atac.

„Ar trebui să ne intereseze dacă e răfuială politică pentru că atunci avem reprezentarea clară a ceea ce înseamnă politica în România. Adică vin cu orice preț la putere prin fraudă, prin armament, nu contează lupta democratică. Alte concluzii nu poți trage. Contează cine fură. Trebuie să ne intereseze dacă motivul a fost politica. Vorbim de tulburarea liniștii publice, de punerea în primejdie a siguranței publice. Ar trebui urgent, după primele verificări și primele probe, să mergem cu reținere. Altfel nu se mai poate în țara asta. E pericol clar. Nu ai voie să folosești armamentul în stradă”, a declarat Dumitru Coarnă, deputat social – democrat și fost lider al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), la România Tv.

Ce spun martorii

„Sunt amenințat în fiecare zi de fratele candidatului de la PSD și de fiul său. Azi a venit peste mine cu tatăl lui că de ce nu votez cu fratele lui de la PSD și că de ce am pus banner cu candidatul e la PNL. A venit peste mine, a tras cu pistolul. A intrat pe poartă, a aruncat cu pietre în curte. A tras cu gloanțe și apoi a fost luat de cei de la Poliție. Avem copii mici aici. Nu am mai avut conflicte cu ei. Conflictul a pornit de la faptul că nu vrem să votăm cu PSD”, a spus una dintre victime.

https://www.youtube.com/watch?v=L4fMVwYQzws&ab_channel=RomaniaTV