Campanie electorală în stilul anilor 90. Candidatul PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL: „Provocat şi nervos, i-a dat două bice”

Scandal-monstru cu iz electoral, duminică, în comuna sibiană Brădeni, unde candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a fost atacat cu biciul după ce a folosit o dronă pentru a filma casele familiei primarului în exercițiu. Conflictul a escaladat în momentul în care fratele primarului a ajuns la faţa locului şi a apelat la violenţă, dând cu biciul în stânga şi-n dreapta.

18 apr. 2024, 16:59
Campanie electorală în stilul anilor 90. Candidatul PSD, bătut cu biciul de fratele primarului PNL: „Provocat şi nervos, i-a dat două bice”

Se pare că acesta nu a fost un incident izolat, având în vedere că anul trecut, în luna august, actualul candidat al PSD, Dan Braga, a reclamat faptul că ar fi fost bătut cu bestialitate de doi oameni, dintre care unul ar fi fost identificat ca fiind un apropiat al primarului PNL Liviu Modoi.

„În data de 16.07.2023, în timp ce mă îndreptam spre casă, din curtea bisericii săsești din Brădeni, la circa 20 de metri de casa mea, am fost atacat de două persoane de sex masculin, unul din ei fiind Berciu Ovidiu, iar celălalt agresor purta cagulă! Aceștia s-au năpustit asupra mea și m-au lovit cu pumnii și picioarele, iar cel cu cagula pe cap m-a lovit cu un telescop metalic peste mâini și peste picioare! În urletele disperate după ajutor, norocul meu a fost că unul din prietenii cu care plecasem de la biserică nu a apucat să întoarcă mașina și mi-a auzit țipetele! Acesta a coborât din mașină, iar în acel moment agresorii au luat-o la fugă circa 150 de metri, unde aveau parcată mașina, care s-a dovedit în cele din urmă a fi a lui Berciu Ovidiu! Aceștia au demarat în trombă în direcția Retiș, moment în care am strigat la prietenul meu să meargă în urma lor, ca să vadă numărul de înmatriculare al mașinii, pentru a putea anunța Poliția!

Berciu Ovidiu a pierdut controlul volanului în satul Retiș și a intrat într-un cap de pod. Martorii din zonă au văzut coborând din mașină doi bărbați, unul dintre ei purtând cagulă pe față. Cei doi le-au spus să nu sune la Poliție, că au consumat alcool, lucru care nu s-a adeverit în momentul în care poliția a testat conducătorul auto (Berciu Ovidiu).”, declara, în august 2023, Dan Braga.

Citeşte şi: Controverse noi în plin scandal al incompatibilității lui Cătălin Cîrstoiu. Politicienii au luat foc! Stolojan: „E o ciupercărie cu consultațiile la privat. Trebuie să explice, altfel va fi ciuca bătăilor”

Revenind în actualitate, duminică, în comuna Brădeni, Dan Braga, candidatul PSD la primăria locală, a stârnit furia familiei actualului primar prin folosirea unei drone pentru a filma casele acestuia. Conform declarațiilor lui Braga, situația a escaladat rapid când fratele primarului l-a lovit cu un bici pe el și pe fotograful angajat de acesta.

Candidatul la primărie a afirmat că familia primarului l-a chemat la poartă, unde a început un conflict în care au fost adresate amenințări și injurii. El a adăugat că se confruntă de ani buni cu amenințări și insulte din partea familiei primarului.

„În timp ce îmi lansam video-ul de lansare cu un coleg de la Sibiu, la poartă la mine a venit familia primarului Liviu Modoi, împreună cu fratele lui și cu doi consăteni. Ne-au chemat la poartă și de aici a început tot scandalul. Au început să mă lovească pe mine și pe colegul meu cu biciul, să ne adreseze injurii, amenințări cu moartea și insistau să treacă peste polițiști ca să ne bată. Nu îmi este frică de ei, nu îmi este frică e ceea ce fac. Sunt dispus să merg până unde este nevoie. Îmi doresc mult să scăpăm, noi ca și comună, noi ca și familie, de astfel de oameni. Nu este prima dată. De doi ani sunt amenințat în continuu de el. Pe unde mă întâlnește îmi adresează injurii, amenințări cu moarte, cum o să fiu lovit, cum o să văd ce o să pățesc, că o să rămân în scaun cu rotile. Încă are un foarte mare sprijin politic”, declară Dan Braga, candidatul PSD la Primăria Brădeni în videoclipul postat pe pagina de Facebook.

În acest caz a apărut şi o imagine a unui certificat medico legal care corespunde relatărilor candidatului PSD, dar nu este clar dacă este pe numele său sau al cameramanului care filma.

Certificat medico legal

În replică, primarul Liviu Modoi a negat că ar fi fost prezent la locul incidentului și a susținut că fratele său l-ar fi lovit doar pe fotograful lui Braga.

„Dan Braga a adus un băiat să îl filmeze pentru campanie. Au ridicat drona deasupra casei părinților și a fratelui meu din satul Țeline. Nu știu de ce au filmat curtea lor. Soția fratelui meu l-a sunat să vină acasă că cineva filmează de o jumătate de oră curtea. Ei filmau de la distanță, din capul satului. Fratele meu a sunat la poliție și a mers la Brădeni, la poartă la Braga. A întrebat dacă e normal să i se filmeze în curte, după care, provocat și nervos, i-a dat două bice celui care filma”, a spus primarul comunei Brădeni, Liviu Modoi, citat de Ora de Sibiu.

Poliția Orașului Agnita a intervenit în urma apelului la 112 și a constatat că incidentul nu a necesitat intervenție medicală imediată. Un dosar penal a fost deschis pentru infracțiuni precum loviri sau alte violențe și amenințare, iar ancheta continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Agnita.

Primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi (PNL), cercetat penal pentru lovire şi alte violenţe, după ce în luna februarie a agresat fizic un bărbat

Incidentul s-a aflat abia după apariţia în spaţiul public, miercuri seara, a imaginilor surprinse de o cameră de supraveghere, în care se vede cum primarul vine şi îl loveşte pe bărbatul respectiv, aflat pe terasă. România TV a difuzat imaginile.

Sorin Hognogi a recunoscut incidentul şi spune că este pentru prima dată când a agresat fizic pe cineva.

În acelaşi timp, edilul susţine că bărbatul agresat l-ar fi hărţuit şi ameninţat atât pe el, cât şi pe familia lui şi că a depus la rândul său o plângere penală.

Citeşte şi: Surse: Cătălin Cîrstoiu nu vrea să se retragă de la Primăria Capitalei. Premierul Ciolacu e așteptat să aibă o discuție cu el. „Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații”

„Am fost hărţuit eu şi familia mea de nenumărate ori, şi atunci când a fost vorba de mine nu am avut o problemă, dar când cineva începe să îţi pomenească, să îţi ameninţe familia, soţia şi aşa mai departe, categoric că reacţionezi. Persoana respectivă este o persoană care consumă alcool foarte des, până cade jos, şi regret că am recurs la lucrul ăsta. Am depus şi eu o plângere în sensul acesta, la patru-cinci zile după incidentul respectiv. Plângerea am depus-o dat fiind faptul că a menţionat de nenumărate ori că vine peste mine, am chiar şi mesaje înregistrate că vine peste mine, că mă calcă pe cap, pe mine, familia mea. Persoana este un cetăţean al comunei Spermezeu care nu lucrează, care are pensie de handicap, că e alergic la iarbă verde, cu documentul făcut de undeva de prin Arad. Nu am niciun conflict cu dânsul, eu, personal, n-am avut niciodată. N-am mai dat o palmă în viaţa mea la nimeni”, a declarat joi Hognogi.

Primarul comunei Spermezeu a adăugat că îi pare rău pentru cele întâmplate şi că şi-a cerut scuze faţă de victimă.

Întrebat dacă acest incident îl va determina să nu mai candideze pentru un nou mandat, Sorin Hognogi a spus că este exclus acest lucru.

„Doamne păzeşte! Nu are nicio treabă una cu alta. Exclus. Cetăţenii mă cunosc, am fost ales în 2020 cu 92%. Mă cunosc şi pe mine şi pe individul respectiv, îmi cunosc activitatea administrativă. Voi continua să fac treabă bună pentru comunitate”, a afirmat primarul, aflat la al treilea mandat.

Dosarul penal pentru lovire şi alte violenţe a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean.

Sorin Hognogi mai are un dosar penal, în luna ianuarie a anului trecut fiind trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, alături de doi angajaţi din primărie, într-o cauză privind obţinerea unor subvenţii de la APIA.

Citeşte şi: Revoltă în PNL. Deputatul ”prosop” Florin Roman face scut în jurul baronului penal Lamborghini. Le cere liberalilor să-i susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu, deși e anchetat de DNA