Revoltă în PNL. Deputatul ”prosop” Florin Roman face scut în jurul baronului penal Lamborghini. Le cere liberalilor să-i susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu, deși e anchetat de DNA

Vicepreședintele PNL Florin Roman, fost ministrul al Digitalizării, acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență pe care n-o avea, le cere liberalilor să nu renunțe la susținerea candidaturii lui Iulian Dumitrescu șefia Consiliului Județean Prahova, deși este anchetat de DNA. Deputatul care își facea selfie la bustul gol, doar în prosop, în baie, sare în apărarea baronului Lamborghini.

18 apr. 2024, 13:11
Revoltă în PNL. Deputatul ”prosop” Florin Roman face scut în jurul baronului penal Lamborghini. Le cere liberalilor să-i susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu, deși e anchetat de DNA

Acuzat de plagiat și că și-a trecut în CV o licență la Universitatea Babes Bolyai, deși nu a urmat cursurile universității respective, fostul ministrul Digitalizării, Florin Roman, le cere liberalilor să facă scut în jurul lui Iulian Dumitrescu, care, în ciuda problemelor penale, ar mai vrea un mandat la șefia Consiliului Județean Prahova.

Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar în 1 februarie, ordonanţa DNA interzicându-i ca, în perioada măsurii preventive, să exercite funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Cu toate acestea, deputatul PNL Florin Roman, care în urmă cu câțiva ani se afișa pe Facebook la bustul gol și având doar un prosop prins la brâu, într-o fotografie tip selfie în oglindă în baie, vrea să-i convingă pe colegii liberali să-l susțină în continuare pe Iulian Dumitrescu, asta deși președintele PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat detaşarea liberalilor de baronul penal cunoscut cu numele de „Lamborghini”.

Numele celui care azi îl apără pe Iulian Dumitrescu a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul vremii. Florin Roman a fost acuzat că a plagiat în lucrarea sa de master, iar ulterior că și-a trecut în CV că este licențiat în Științe Economice la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, ale cărei cursuri a scris că le-a urmat între 19992-1996. Doar că rectorul UBB, Daniel David, a susținut că Florin Roman nu a urmat cursurile acestei universități, ci pe cele ale Colegiului Universitar Economic și de Muzeologie, aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia, iar pentru că acest colegiu nu era acreditat a dat examenul de absolvire la UBB.

Odată cu începerea urmăririi penale și punerea sub control judiciar a președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, cunoscut în ultima perioada și ca baronul Lamborghini, a anunțat ca își da demisia din toate funcțiile politice din cadrul PNL ( prim-vicepresedinte PNL și președintele organizației PNL Prahova). Deşi nu mai este preşedinte al filialei PNL Prahova, tot el semneaza listele la BEC pentru judeţul Prahova.

Iulian Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este anchetat penal, fiind suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

În loc să se retragă și să permită anchetatorilor să-și facă treaba, Iulian Dumitrescu ar pregăti o lovitură uriașă cu scopul de a menține legătura cu actualii primari. Se vorbește despre întâlniri de taină, presiuni și șantaj, Iulian Dumitrescu parcă uitând de suspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

„După mai multe întâlniri personale pe care Iulian Dumitrescu le-a avut cu primarii din județul Prahova, au urmat presiuni nenumărate și promisiuni prin care acesta încearcă să își asigure recunoștința primarilor pe care îi ademenește. Dincolo de șantaj și presiune constantă, Dumitrescu dorește, acum, să cumpere la bucată primarii din județ, dar cu bani de la Consiliul Județean”, au transmis surse din mediul politic pentru Gândul.