Campanie în Vrancea cu punga de mâncare, dar şi cu drujba VIDEO

Cât costă un vot? O pungă cu mâncare. Aşa îşi cumpără voturile candidaţii USL din oraşul Panciu, judeţul Vrancea. Şi când mai foloseşti şi microbuzul şcolii pentru a trece pe la porţile tuturor alegătorilor, parcă şi campania e mai cu spor. Iar dacă unii încearcă să cumpere bunăvoinţa alegătorilor, alţii se aleg cu ura contracandidaţilor. Tot în Vrancea, un candidat PP-DD s-a trezit cu casa de lemn pe care o avea în construţie tăiată cu drujba.

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 08:20
Campanie în Vrancea cu punga de mâncare, dar şi cu drujba VIDEO

Angajaţii Primăriei din Panciu, în frunte cu viceprimarul USL, s-au gândit să-i dea o mână de ajutor primarului în funcţie, care mai doreşte să câştige un mandat. Aşa că au pornit din poartă-n poartă şi au împărţit pungi cu mâncare şi medicamente pentru bătrâni, în numele edilului de la USL. Contracandidaţii PDL au fost pe fază şi i-au surprins pe aceştia în timp ce împărţeau de zor pacheţelele electorale. Mai mult, pentru transportul darurilor-mită a fost folosit microbuzul şcolii.

Pungile distribuite conţineau făină, dulciuri, ulei şi zahăr. „Mi le-a dat şoferul de pe microbuzul Primăriei. Şi mi-a zis să am grijă pe ce pun ştampila. Să pun ştampila pe USL ăsta”, a spus unul din beneficiarii mitei. Reprezentanţii PDL au depus plângeri la Poliţie, la Parchet, dar şi la Biroul Electoral Judeţean.

Tot în Vrancea, un candidat PP-DD din comuna Spulber a depus plângere la poliţie că i-a fost distrusă casa de lemn. Stâlpii de susţinere ai casei au fost tăiaţi cu o drujbă. „Ce criminal a putut sa fie! Ce a avut el cu scândura, cu totul? Cu ce a deranjat casa asta?”, se întreba victima vandalului cu drujbă. Candidatul este sigur că incidentul are tentă electorală şi speră că vinovaţii vor fi găsiţi.