Campanie masivă de dezinformare semnalată de Gabriela Firea. Ministerul Familiei nu a solicitat de la școli informații despre sănătatea copiilor!

Ministerul Familiei acuză faptul că pe rețelele de socializare s-a propagat o campanie de dezinformare care vizează instituția menționată. Ce a transmis ministerul în acest context

26 mai 2023, 19:04
Campanie masivă de dezinformare semnalată de Gabriela Firea. Ministerul Familiei nu a solicitat de la școli informații despre sănătatea copiilor!
Campanie masivă de dezinformare semnalată de Gabriela Firea. Ministerul Familiei nu a solicitat de la școli informații despre sănătatea copiilor!

Ministerul Familie a transmis un mesaj extrem de important prin intermediul rețelelor de socializare. Instituția a informat cu privire la o campanie de dezinformare, explicând că ministerul nu a solicitat din partea școlilor informații despre sănătatea elevilor și nu a distribuit în școli chestionare despre sănătatea familiei.

Citește și: Nașterea acasă este un real pericol pentru mămici. Gabriela Firea: „Vă rog să mergeți la spitale și să aduceți în siguranță copiii pe lume”

„Ministerul Familiei NU A SOLICITAT de la școli informații despre sănătatea copiilor!!!!

Ministerul Familiei NU a distribuit în școli chestionare despre sănătatea familiei!!!

Ministerul Familiei SPRIJINĂ toți copiii din România și nu dorește separarea lor de familie!!!

“Chestionarul familiei” NU APARȚINE Ministerului Familiei!!!

Pe rețelele de socializare circulă mesaje prin care părinții sunt avertizați că Ministerului Familiei solicită date despre sănătatea copiilor și a familiilor acestora. Mai mult, este prezentat un formular care, aparent, aparține Institutului Național de Sănătate Publică, iar mesajele manipulatoare îi sperie pe părinți că prin completarea formularului se poate ajunge la separarea copiilor de familia lor.

RESPINGEM FERM orice astfel de afirmație care face parte doar din propaganda împotriva singurei legi din România prin care copiii SUNT ȚINUȚI ÎN FAMILIE”, a transmis ministerul Familiei.

De asemenea, sursa citată a mai explicat că pe rețelele de socializare au fost distribuite masiv mesaje prin care era, în mod fals, indusă panica printre părinți.

„Pe rețelele de socializare sunt distribuite mesaje prin care se încearcă în mod fals inducerea panicii printre părinți. Astfel, este prezentat un chestionar al INSP ca fiind al MFTES, cu legătură la Observatorul Național al Copilului și Legea prevenirii separării copilului de familie. Persoanele care distribuie mesajele induc ideea ca prin aceste chestionare MFTES vrea să afle starea de sănătate a copiilor pentru ca mai apoi să-i separe de familiile lor pe criterii medicale. Chestionarul se distribuia masiv înainte de votare Plx 145. Nu e nou”, a mai precizat ministerul Familei.

De curând, Gabriela Firea, ministra Familiei, a acuzat AUR de manipulare după ce grupul politic ar fi declarat că centrele de zi, unde mai mulți copii din familii sărace primesc mâncare sau haine, sunt lagăre de exterminare.

Citește și: Nicuşor Dan are o singură şansă pentru a o învinge pe Gabriela Firea, la Primăria Capitalei. De ce această variantă este aproape imposibilă