CAMPANIE ŞOCANTĂ: Pietoni loviţi de maşini, târâţi prin intersecţii sau călcaţi de camioane VIDEO

Un montaj video şocant a fost postat pe site-ul Departamentului de Transport din Florida, în cadrul unei controversate campanii de prevenire a pericolelor de pe şosele.

RomaniaTV.net
21 nov. 2011, 08:38
CAMPANIE ŞOCANTĂ: Pietoni loviţi de maşini, târâţi prin intersecţii sau călcaţi de camioane VIDEO

Imaginile sunt atât de şocante încât la începutul filmului a fost scris mesajul „interzis copiilor”. Unele dintre cadre arată chiar cadavrele victimelor, sacii pentru decedaţi luminaţi de girofarul poliţiei sau pantofi aruncaţi pe şosea, notează Mediafax.

Senatorul Mike Fasano este de părere că imaginile sunt extreme şi ar trebui scoase de pe site-ul instituţiei. „Sunt foarte expresive şi nu ar trebui să apară pe un site. Sunt îngrijorat că unii copii ar putea avea acces la site şi ar vedea acele imagini groaznice şi triste”, a declarat senatorul. Oficialii de stat spun însă că au folosit imaginile pentru a atrage atenţia oamenilor.

Ideea campaniei îi aparţine candidatului democrat Irv Slosberg, care a început să facă campanie pentru siguranţa în trafic după ce fiica lui adolescentă a fost ucisă în 1996 într-un accident care a provocat mai mulţi morţi.

„Avem nevoie de ceva grafic. În loc să evoluăm, mergem înapoi. Acum multe lucruri distrag atenţia şoferului: telefoanele mobile, mesajele”, a spus Slosberg.

Compania care a realizat filmul speră ca acesta să atragă oamenii pe site, pentru a citi statistici şi sfaturi despre siguranţa în trafic.

Florida este în fruntea statelor americane în ceea ce priveşte decesele pietonilor. În 2010, 2.444 oameni au murit pe drumurile din stat, dintre care 383 de motociclişti şi 76 de biciclişti şi pasageri ai maşinilor.