Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu, avertisment: E posibil să o luăm de la capăt

Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu avertizează că vaccinarea populaţiei trebuie să se facă rapid, deoarece "e posibil să o luăm de la capăt și să transformăm această campanie într-un perpetuum mobile care nu se va termina niciodată".

19 ian. 2021, 12:02
Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu, avertisment: E posibil să o luăm de la capăt
Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Ţincu, avertisment: E posibil să o luăm de la capăt

Campanie vaccinare anti-covid. Medicul Radu Țincu susține că vaccinarea anti-COVID a populației ar trebui să decurgă rapid, pentru a evita apariția unor alte mutații ale coronavirusului.

Campanie vaccinare anti-covid. Radu Ţincu: Riscăm să apară alte mutații alte virusului

„Avem studii independente deja, adică realizate de producătorii vaccinurilor, care ne spun faptul că vaccinurile sunt eficiente și împotriva tulpinilor din Marea Britanie și Africa de Sud, astfel încât vaccinarea oferă protecție chiar și pentru aceste tulpini.

Ceea ce este important de menționat despre viteza de vaccinare și rata de vaccinare în această campanie, ea nu trebuie să se întindă pe o perioadă foarte lungă de timp pentru că riscăm pe de o parte să apară alte mutații alte virusului, iar pe de altă parte dacă această campanie se va întinde pe o durată de luni de zile, va însemna că cei care au fost vaccinați în prima fază își vor pierde imunitatea, pentru că nu știm cât durează imunitatea după vaccin și e posibil să o luăm de la capăt și să transformăm această campanie într-un perpetuum mobile care nu se va termina niciodată.”, a declarat Radu Țincu la RealitateaPlus.

Citeşte şi Comisia Europeană, detalii noi despre vaccinul antiCOVID. Va deveni vaccinarea obligatorie? Anunțul autorităților

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează, luni, că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 30.237 de persoane cu vaccinul Pfizer/BioNTec. Dintre acestea, 29.162 au primit prima doză, iar 1.075 au primit a doua doză a serului anti-COVID.