Câmpeanu: Salariile primarilor ar putea fi recalculate

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu (PNL), a declarat, la România TV, că salariile primarilor ar putea fi recalculate în funcţie de numărul de locuitori ai localităţilor pe care le gospodăresc. Totodată, Câmpeanu a estimat că va exista o creştere cu 3% a salariilor bugetarilor de la începutul anului 2014.

07 sept. 2013, 11:15
Câmpeanu: Salariile primarilor ar putea fi recalculate

Mariana Câmpeanu a arătat că există discrepanţe majore în salarizarea primarilor deoarece edilii din oraşele foarte mici, de 2-3.000 de locuitori, au salarii mai mari decât cei din comune foarte mari care pot depăşi pragul de 10.000 de locuitori.

„Se va face o reclarificare a primăriilor în funcţie de numărul de locuitori, iar de asta va depinde şi salarizarea (…) Dorim să echilibrăm salariile în funcţie de munca şi răspunderea fiecărui primar”, a declarat ministrul Muncii. Ea a precizat că această recalculare nu se va aplica tuturor angajaţilor din primării, din moment ce majoritatea acestora au aceleaşi responsabilităţi şi acelaşi volum de muncă indiferent de mărimea primăriei în care lucrează, diferenţele fiind date doar de numărul de angajaţi de la fiecare primărie.

Comitetul interministerial care lucrează la noua Lege a salarizării analizează şi variantele de creştere a veniturilor medicilor din sectorul public. „Prima variantă este să crească cu două clase salarizarea pentru medicii rezidenţi, pentru că la ei este problema mare, iar a doua ar fi o lege separată a salarizării pentru sănătate. Problema este sursa de finanţare”, a spus Câmpeanu.