Campioana CFR Cluj a încheiat sezonul cu o victorie. Ardelenii au câştigat derby-ul cu FCSB

Campioana CFR Cluj a încheiat sezonul cu o victorie în faţa rivalei FCSB, 2-0, marţi seara, pe teren propriu, în etapa a 10-a a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

25 mai 2021, 22:58
Campioana CFR Cluj a încheiat sezonul cu o victorie. Ardelenii au câştigat derby-ul cu FCSB

Campioana CFR s-a impus prin golurile înscrise de Mihai Adrian Gîdea (14), la prima sa reuşită în Liga I, şi Mario Rondon (66).

Clujenii au ratat şi un penalty, prin Ciprian Deac (75), şutul său fiind parat de portarul Ştefan Târnovanu. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ comis de Ionuţ Vînă.

Gazdele au avut şi două bare, ambele ale lui Valentin Costache (64, 72), cel care a centrat la golul lui Rondon. Ardelenii au mai avut ocazii de gol prin Rondon (12), Costache (14, 30) şi Michael Pereira (68).

Citeşte şi Arlauskis şi Camora, CFR Cluj, îl ironizează pe Gigi Becali: „Ştiu de ce nu a mai luat FCSB titlul. Pentru că a ieşit Gigione din puşcărie”

Portarul gazdelor, Cristian Bălgrădean, s-a opus şuturilor expediate de Adrian Niţă (11) şi Ovidiu Perianu (16), Alexandru Buziuc (78) şi Ionuţ Vînă (79) au ratat din poziţii favorabile, iar portarul debutant Rareş Murariu a respins şutul lui Andrei Istrate (87).

Meciul a fost precedat de prezentarea individuală a campionilor de la CFR Cluj, în uralele spectatorilor clujeni, aflaţi pe stadion după mai bine de un an de absenţă.

Citeşte şi Supercupa României. CFR Cluj s-a impus în faţa FCSB după loviturile de departajare

CFR Cluj a câştigat săptămâna trecută al patrulea titlu consecutiv în Liga 1 şi al şaptelea din istoria sa, după ce s-a impus la Botoşani, cu scorul de 1-0. „E un moment frumos, un moment unic. Pentru acest moment am venit la Cluj, am crezut încă de la început, nu a fost uşor. Când am preluat echipa era într-o anumită situaţie şi am reuşit să recuperăm puncte, am reuşit să trecem pe primul loc şi iată-ne, acum, cu o etapă înainte de finalul campionatului, campioni matematic! Nu a fost un drum lin, ne aşteptam, nu a fost uşor, a fost o provocare deosebită pentru noi toţi, pentru mine, pentru staff-ul meu, mă bucur că în opt luni la CFR Cluj am reuşit trei trofee (n.r. – un titlu şi două trofee ale Supercupei României), din două bucăţi.

Data trecută, două luni, acum acest parcurs foarte bun al echipei şi un titlu de campion. Sunt momente unice, sunt momente de care ne bucucărm, este un titlu pentru oraş, pentru suporteri, pentru clubul CFR, pentru noi toţi şi ne bucurăm de el. Pesronal, dedic acest moment familiei mele, care tot timpul a fost alături, tuturor celor care au crezut în noi şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că tot timpul a fost alături de noi. Au fost critici când am venit, a fost lume care m-a criticat că nu ştiu în ce intru, o echipă la final de drum, o echipă consumată, epuizată. Nu a fost uşor să redresăm lucrurile, dar echipa a arătat caracter, a arătat valoare, este în proporţe de 99 la sută titlul băieţilor şi unu la sută noi, echipa din spate. Au fost critici şi pe parcurs, însă am încercat tot timul să mă uit în altă direcţie, pentru că am fost conştient de la început că nu va fi uşor. Mă bucură că s-a terminat cu bine şi aş vrea să spun că lumea uită uşor, în general, în România, în fotbal, uită în ce moment vii, aşteaptă impact imediat, aşteaptă continuitate, nu acceptă paşi greşiţi.

Mulţi uită că la echipele al care am fost în prima ligă, Pandurii, Astra sau Gaz Metan, eu mi-am îndeplinit obiectivele şi nu numai că le-am îndeplinit, le-am depăşit. Au fost echipe construite de la zero. Acum a fost o situaţie aparte, cu o echipă formată, preluată din mers, cu multe lucruri foarte bune, e meritul lui Dan (n.r. – Petrescu) şi al celor care au lucrat înaintea noastră, dar să ne aducem aminte de momentul foarte greu în care am venit, ne-am strâns, echipa s-a ridicat în picioare şi a mers până la capăt. (n.r – despre viitorul lui la CFR Cluj) E prea frumos momentul, ne bucurăm de el, poate că în zilele următoare vom înţelege şi mai bine, pentru că acum este şi epuizare, este multă oboseală, băieţii mereu au strâns rândurile şi în momentele grele am reuşit să ne ridicăm şi nu aş vrea să umbresc acest moment cu comentarii despre ceea ce urmează. Personal sunt legat de CFR până la mijlocul lunii iunie. Vom vedea, savurăm acest moment şi îmi doresc să ajung cât mai repede alături de familie, de părinţii mei, de fraţii mei, de sora mea, de soţia mea şi de copiii mei, pentru că ei m-au înţeles mereu, m-au suportat, m-au susţinut, m-au echilibrat în anumite momente”, a declarat Edi Iordănescu, antrenorul ardelenilor, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.