Supercupa României. CFR Cluj s-a impus în faţa FCSB după loviturile de departajare

CFR Cluj a câştigat Supercupa României pentru a patra oară după executarea loviturilor de departajare. Clujenii au învins cu 4-1 la penaltiuri pe FCSB.

15 apr. 2021, 22:22
Supercupa României. CFR Cluj s-a impus în faţa FCSB după loviturile de departajare

CFR Cluj a câştigat Supercupa României pentru a patra oară după executarea loviturilor de departajare. Clujenii au învins, joi, la Ploieşti, cu 4-1 la penaltiuri pe FCSB. După 90 de minute, scorul a fost egal, 0-0, şi nu s-au jucat prelungiri. Conform ROAF, dacă la finalul celor 90 de minute scorul este egal, se trece direct la executarea loviturilor de departajare

Antrenorul Edward Iordănescu a dedicat al doilea trofeu al Superucupei României câştigat cu CFR Cluj părinţilor lui şi familiei sale.
„Nu a fost uşor, cu toate că ne-am creat multe ocazii, cred că din primul minut până în ultimul am arătat că ne dorim să marcăm şi să câştigăm. Am tratat serios pentru că aşa tratăm orice joc şi pentru că a fost un trofeu pe masă pe care l-am dorit. L-am dorit pentru suporteri, pentru oraş, pentru fiecare dintre noi, pentru conducere, pentru care investesc în club şi nu în ultimul rând pentru moral. Din păcate, am avut în continuare foarte multe absenţe, parcă e un calvar care nu se mai opreşte. în fiecare zi avem câte o surpriză negativă. Ieri, am aflat de Bordeianu, astăzi dimineaţă, de Luis Aurelio, plus băieţii de acasă. Sunt bucuros că echipa a răspuns bine, felicit băieţii pentru că a fost o victorie de necontestat şi am arătat foarte multă atitudine şi spirit şi ne pregătim deja de mâine pentru că avem două zile până la primul joc, acasă. Ne-am creat ocazii şi în prima repriză, când FCSB-ul a intrat cu tot ce avea mai bun şi în a doua, când au mai schimbat. E şi vina noastră că nu am marcat, dar a fost şi neşansă.

Craiova – CFR Cluj 0-0. S-au decis echipele din play-off!
Puteam să câştigăm Supercupa României în 90 de minute. Important este că s-a terminat cu bine pentru CFR. (n.r. – despre arbitraj) Nu vreau să mai comentez şi vreau să subliniez faptul că s-a comentat foarte mult pe urma declaraţiilor mele. Referitor la patronul clubului FCSB, îl respect deosebit de mult, este un om care investeşte în fotbal, cunosc foarte bine gesturile pe care le face pentru fotbal şi nu numai, are aprecierea şi respectul meu. Am văzut că s-au înterpretat în fel şi chip vorbele pe care le-am spus. Toată lumea trebuie să înţeleagă, şi aici fac atingere şi la declaraţiile domnului Duckadam, care la fel se bucură de aprecierea mea, niciodată eu nu am comentat despre ce fac alte echipe, despre jucătorii lor, despre conducătorii lor, despre patroni, despre jocurile lor, în schimb invers s-a întâmplat. Atunci când echipa mea este ataactă, jucătorii mei sunt atacaţi sau munca echipei este atacată, voi fi primul care voi lua atitudine şi nu mai ţin cont de nico ierarhie. Mă interesează ca să-mi apăr munca, e vorba de oamenii cu care eu muncesc zi de zi şi nu o să mă dau niciodată la o parte să iau poziţie. Nu am jignit pe nimeni, dar atunci când nu voi fi de acord cu atacurile care vin către echipă, voi lua atitudine şi voi riposta dacă este nevoie. (n.r. – despre un conflict cu Anton Petrea în timpul meciului) Tensiunea jocului, cu toţii ne-am dorit, şi el munceşte, face lucruri foarte bune, echipa de când e el a suferit o transformare extraordinară. Vreau să transmit susţinere băieţilor de acasă, care nu au fost astăzi lângă noi sau în teren, este şi munca lor la mijloc, mă bucur şi pentru ei. Dacă ar fi să dedic acest trofeu, care este al doilea pentru mine, îl dedic părinţilor mei, care au făcut pentru mine cât pentru trei vieţi. Mulţumesc, de asemenea, familiei, care mă înţelege şi mă acceptă!”, a declarat Iordănescu, la microfonul televiziunilor care au transmis Supercupa României.

Autocarul echipei Real Madrid, atacat de fani în drum spre stadion: Condamnăm fără echivoc acţiunile care au dus la acest incident – VIDEO