Campioanele frumuseţii. Top 15 cele mai sexy sportive din istoria Jocurilor Olimpice FOTO

A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Vară se va desfăşura în perioada 5-21 august, la Rio de Janeiro, competiţie la care vor participa peste 10.500 de sportivi, din 206 ţări. Dincolo de recorduri şi alte performanţe sportive, atenţia privitorilor este uneori atrasă şi de alte aspecte, care au mai puţină legătură cu competiţia propriu-zisă. Aşa se face că, de-a lungul vremii, unele sportive au rămas în memorie mai ales prin frumuseţea lor.

29 mai 2016, 07:25

15. Christina Vukicevic

Este o atletă norvegiană cu descendeţe sârbeşti, specialistă în probele de garduri. Are 28 de ani şi nu a câştigat nicio medali la Jocurile Olimpice, dar în 2008, la Olimpiada de la Beijing, a reuşit un personal best de 13,05 secunde, la 100 metri garduri. Ultima sa performanţă notabilă este bronzul obţinut la Europenele în sală de la Paris, în 2011, la 60 m garduri.

14. Annette Gerritsen

Dacă o vedeţi pe Annette Gerritsen în competiţie nu aţi spune că este cine ştie ce frumuseţe, asta deoarece costumul de concurs de la patinaj viteză îi acoperă în mare măsură trăsăturile. Dar, dacă aruncăm o privire în FHM Olanda, ni se relevă în toată splendoarea. Annette are 30 de ani şi a fost vicecampioană olimpică pe distanţa de 1.000 metri, în 2010, la Vancouver. Sportiva olandeză mai are în palmares patru medalii la Campionatele Mondiale.

13. Cătălina Ponor

Are 28 de ani şi este considerată una dintre atracţiile Jocurilor Olimpice şi acum, la 12 ani de la primele medalii de aur cucerite la Olimpiadă. Mai are în palmares patru medalii olimpice obţinute în urmă cu patru ani, la Londra, iar recent s-a despărţit de iubitul său, gimnastul portorican Tony Ramos. Constănţeanca a fost în 2004m la Atena, prima gimnastă după Daniela Silivaş, în 1988, care a reuşit să câştige trei medalii de aur la aceeaşi ediţie a Jocurilor Olimpice.

12. Leryn Franco

Este o atletă din Paraguay, specialistă în aruncarea suliţei. Are 34 de ani, a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, însă nu a urcat niciodată pe podium. A participat la numeroase concursuri de frumuseţe, inclusiv Miss Bikini, iar în 2013 a jucat în filmul “Eliza Lynch: Regina Paraguayului”, interpretând rolul tinerei Eliza Lynch.

11. Melanie Adams

Este cea mai sexy atletă specialistă în proba de săritura în înălţime care a participat vreodată la Jocurile Olimpice. Este australiancă, are 27 de ani, iar în 2012 a participat la Olimpiada de la Londra. Participanţii la un sondaj pe site-ul Dirt.com au votat drept cea mai sexy participantă la JO 2012. În paralel cu activitatea sportivă a participat şi la numeroase concursuri de frumuseţe, iar în 2006 a fost finalistă la Miss Teen Australia.

10. Ellen Hoog

Are 30 de ani şi este dublă campioană olimpică, membră de bază în echipa naţională de hochei pe iarbă a Olandei. Are 127 de meciuri în reprezentativa ţării sale, pentru care a înscris 27 de goluri. Este, de asemenea, campioană mondială în 2006 şi 2014, vicecampioană mondială în 2010, campioană europeană în 2005, 2009 şi 2011 şi vicecampioană europeană în 2007 şi 2015.

9. Natalie Coughlin

Pe cât este de frumoasă, pe atât este de combativă în sport. Are un total de 12 medalii olimpice câştigate, trei dintre ele de aur, fiind alături de Dara Torres şi Jenny Thompson sportiva cu cele mai multe medalii olimpice câştigate din SUA. În vârstă de 33 de ani, Nat a câştigat şase medalii în 2008, la Beijing. Este înotătoare, are o înălţime de 1,73 metri, şi a avut numeroase apariţii în reviste ca Sports Illustrated sau ESPN The Magazine The Body Issue.

8. Lindsey Vonn

Cunoscuta schioare americană a ajuns la vârsta de 31 de ani, iar în palmaresul său figurează două titluri olimpice, obţinute în 2010, la Vancouver. A fost căsătorită cu Thomas Vonn, timp de patru ani, iar apoi a avut o relaţie amoroasă cu Tiger Woods. Are o înălţime de 1,78 metri, iar anul acesta a câştigat Globul de Cristal în proba de coborâre, la schi alpin.

7. Amanda Beard

Este una dintre cele mai de succes înotătoare din istoria Americii şi, de asemenea, una dintre cele mai frumoase. În vârstă de 34 de ani, ea a câştigat în carieră şapte medalii olimpice, două dintre ele fiind de aur. De asemenea, a fost votată de două ori Înotătorul American al Anului. Frumuseţea sa nu a trecut neobservată, astfel că a apărut pe coperţile revistelor Playboy şi FHM. Are 1,73 m înălţime, este vegetariană, iar din 2009 este căsătorită cu fotograful Sacha Brown.

6. Heather Mitts

Are 37 de ani şi este un star al fotbalului feminin. Ea a câştigat trei medalii olimpice de aur cu naţionala SUA, în 2004, 2008 şi 2012. A fost votată cea mai sexy fotbalistă din Liga Nord-americană, de Playboy Online, iar înainte să se căsătoarească, în 2010, era considerată de revista Philadelphia cea mai sexy sportivă nemăritată. Soţul ei este jucător de fotbal american, cei doi având un fiu, Connor, născut în 2014.

5. Antonija Misura

Este o jucătoare croată de baschet, înaltă de 1,81 metri. A împlinit recent 28 de ani, iar frumuseţea sa a atras atenţia presei din întreaga lume. În august 2015 ea s-a căsătorit cu Marko Sandric, de asemenea jucător în naţionala de baschet a Croaţiei. Antonija este componentă a echipei Toulouse Metropole din prima ligă franceză. Jucătorul american de baschet Nate Robinson spunea despre ea că este cea mai frumoasă baschetbalistă pe care a întâlnit-o vreodată.

4. Alex Morgan

Este sexy şi talentată, una dintre cele mai bune jucătoare de fotbal din lume, aleasă în 2012 Fotbalista Americană a Anului. În vârstă de 26 de ani, ea a marcat golul victoriei SUA contra Canadei, în semifinala de la JO 2012. De asemenea, în finală a dat pasa de gol pentru Carli Lloyd’s, care a marcat pentru 2-1 în disputa pentru aur, cu Japonia. Morgan a apărut în numeroase reviste, Sport Illustrated 2012, de două ori în ESPN, inclusiv pe copertă. S-a căsătorit cu Servando Carrasco, de Anul Nou, în 2014.

3. Maria Şarapova

Frumoasa rusoaică a participat prima oară la Olimpiadă în urmă cu patru ani, la Londra, dar am putea s-o vedem şi vara aceasta, la Rio. În ciuda scandalului de dopaj în care a fost implicată, Şarapova a fost inclusă în delegaţia Rusiei pentru Jocurile Olimpice, sperându-se în ridicarea suspendării sale. Vicecampioană olimpică la JO 2012, Şarapova are 29 de ani şi este pe locuri fruntaşe în mai toate topurile care au ca subiect cele mai frumoase fete din sport. Ani la rând a fost cea mai bine plătită sportivă din lume, iar de-a lungul vremii a avut relaţii cu Adam Levine, solistul de la Maroon 5, producătorul tv Charlie Ebersol sau jucătorul bilgar de tenis Grigor Dimitrov.

2. Julia Mancuso

Reprezentantă a sporturilor de iarnă, americanca are în palmares aurul în proba de slalom uriaş la Olimpiada din 2006, de la Torino. De asemenea, a câştigat argintul în 2010, la Vancouver, în probele de coborâre şi combinată alpină. Julia are origini italiene, iar tatăl său, Ciro, a fost arestat pentru trafic de marijuana când ea avea cinci ani şi a stat închis mai bine de un deceniu. Julia Mancuso are acum 32 de ani, este necăsătorită, dar a avut o relaţie amoroasă destul de îndelungată cu schiorul norvegian Aksel Lund Svindal.

1. Caroline Wozniacki

Are 25 de ani şi a fost numărul 1 în tenisul mondial. La Olimpiada de la Beijing a fost eliminată din competiţie de Elena Dementieva, iar acum patru ani, la Londra, a pierdut în sferturile de finală, în faţa Serenei Williams. Este din Danemarca, vorbeşte fluent poloneza şi engleza, iar în 2014 a suferit o mare dezamăgire în dragoste, ea fiind părăsită de iubitul său Rory McIlroy, după o relaţie de aproape patru ani.