Campioanele olimpice la spadă, SECHESTRATE în Brazilia. Ana Maria Popescu: Număram zilele…

Echipa de spadă a României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop şi Loredana Dinu, a câştigat titlul olimpic la JO de la Rio. Bucuria sportivelor a fost, însă, umbrită, de faptul că au fost "sechestrate" în Brazilia imediat după concurs, în loc să se poată întoarce acasă pentru a fi aproape de cei dragi.

RomaniaTV.net
03 sept. 2016, 06:49
Campioanele olimpice la spadă, SECHESTRATE în Brazilia. Ana Maria Popescu: Număram zilele…

Ana Maria Popescu, liderul echipei feminine de spadă a României, a povestit că bucuria câştigării medaliilor de aur la JO de la Rio a fost umbrită de faptul că nu s-au putut întoarce acasă imediat după concurs. Au vrut să revină în ţară pe propria cheltuială, însă şefii delegaţiei României nu le-au permis, potrivit Spynews.ro.

Singura medalie de aur a României la JO de la Rio a avut un preţ mare în lacrimi. Atât de bucurie, cât şi de tristeţe. „Pe podium am plâns de emoţie. A fost o zi încărcată de emoţie. Acum, la rece, mă bucur, au fost lacrimi de fericire. Am fost stoarse de emoţie. Îţi spun sincer, în astfel de momente nu ştii cum să reacţionezi. Apoi, la aeroport, am plâns de dor, de dorul de familie. Nu-mi venea să cred că am ajuns acasă. Pentru noi, faptul că am rămas la Rio după ce am încheiat concursul, a fost un chin. Notam fiecare zi pe care o mai aveam de petrecut în Brazilia. Am trecut de la scrimă la matematică, de dorul celor dragi. Nu ştiu de ce a trebuit să rămânem acolo. Noi am cerut permisiunea de a fi lăsate să ne întoarcem acasă pe cheltuiala noastră. Nu era niciun fel de problemă! Nu a fost posibil şi nu ştiu de ce„, a povestit Ana Maria Popescu, fostă Brânză, pentru Spynews.