Campion mondial la 67 de ani. Un român a câştigat aurul la lupte greco-romane

Constantin Moldovean a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de lupte greco-romane pentru veterani, în Finlanda.

26 sept. 2016, 15:44
Campion mondial la 67 de ani. Un român a câştigat aurul la lupte greco-romane

Constantin Moldovean s-a născut la data de 1 august 1949, iar în această vară a împlinit 67 de ani. Constantin Moldovean a participat la Campionatele Mondiale de Lupte Greco-Romane Veterani, la Seinojoki, în Finlanda, competiție care a avut loc între 23-25 septembrie. România a avut trei reprezentanți: Constantin Moldovean – cat G – GR. 58 kg; Attila Szabo – cat E – GR. 130 kg; Gheorghe Păduraru – cat. E – GR. 76 kg.

Constantin Moldovean (din Arad), Attila Szabo (din Teleorman) și Gheorghe Păduraru (din Mioveni, dar stabilit în Oslo) au câștigat, fiecare, titlul de campioni mondiali la categoriile lor. Cei trei au fost însoțiți și de antrenorul Ovidiu Burghelea, de la CSȘ Gloria Arad și de Petrică Costandache, român stabilit în Statele Unite ale Americii.

Constantin Moldovean a făcut parte din Lotul Național și din Lotul Olimpic de Lupte. La competiția din Finlanda au participat sute de foşti campioni europeni, mondiali şi olimpici, din 31 de ţări.