Campionat de pizza, paste şi… mămăliguţă în Capitală VIDEO

Zeci de bucătari renumiţi din toată lumea sunt prezenţi zilele acestea la Bucureşti pentru a ne ademeni cu cele mai gustoase preparate. Din program nu lipsesc campionatele de pizza şi paste sau concursul de făcut mămăliguţă.

15 mart. 2014, 14:47
Campionat de pizza, paste şi… mămăliguţă în Capitală VIDEO

De la tradiţionala tochitură moldovenească cu mămăliguţă, la preparate complicate din ţări exotice, bucătarii au încins tigăile şi s-au întrecut în mâncăruri care mai de care mai delicioase.

Au intrat în concurs şi bucătarii militari care au pregătit mâncăruri din Primul Război Mondial.

„Am ales din partea rusiei borsul rusesc care s-a transformat într-o supă cremă de sfeclă, apoi am venit din partea Germaniei cu un curechi nemţesc şi din partea României cu limbă de bou umplută şi din partea otomană cu budincă de orez”, a declarat un bucătar.

Bucătarii noştri au venit cu reţete tradiţionale din toate colţurile ţării şi sunt hotărâţi să ducă mămăliguţa românească în toate bucătăriile din lume.

Marii bucătari s-au întrecut şi într-un concurs de torturi, care nu sunt numai delicioase, ci adevărate opere de artă. Ţara noastră a fost aleasă să organizeze prima ediţie a Congresului Mondial al Tradiţiilor Culinare, iar cu această ocazie va fi publicată şi prima Enciclopedie Mondială culinară.