Campionat relansat, Rapid s-a impus cu 3-1 în faţa CFR Cluj

Din cauza eșecului din Giulești, câștigătoarea ultimelor cinci ediții de campionat este pe locul trei în ierarhia SuperLigii, cu 38 de puncte. Farul rămâne favorită la titlu, dar FCSB şi Craiova pot produce surprize pe final de campionat.

01 mai 2023, 22:47
Campionat relansat, Rapid s-a impus cu 3-1 în faţa CFR Cluj

Formaţia Rapid a învins, luni seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (3-1), echipa CFR Cluj, în etapa a şasea din play-off-ul Superligii. Pentru Rapid au marcat Dugandzic (9-penalti şi 45+2) şi Kait (12), iar pentru CFR a înscris Braun (15).

CFR Cluj, locul trei în play-off, după eșecul cu Rapid

CFR Cluj nu a profitat de semieșecul liderului Farul, 1-1 cu Sepsi, și a bifat al treilea eșec la rând, 1-3 pe terenul Rapidului, în etapa a șasea din play-off. Toate golurile s-au marcat în prima repriză, care a fost electrizantă.

Domnica Geambazi, sora lui Gigi Becali, este cea care va trimite bileţele antrenorilor. Ce CV are noul patron de la FCSB

Echipa antrenată de Dan Petrescu este la două puncte de ocupanta poziției secunde, FCSB, care a câștigat în această rundă la Craiova, 2-1 cu Universitatea. Lider rămâne Farul, cu 43 de puncte, cinci mai mult decât CFR și trei peste FCSB, care a făcut un pas greșit în etapa a șasea, la Sfântu Gheorghe, 1-1 cu Sepsi.

Marea câștigătoare a acestei runde este FCSB, care s-a apropiat la trei puncte de Farul, dar și Rapidul profită. Echipa giuleșteană este la o singură lungime de Universitatea Craiova, echipa de pe locul patru, poziție care, în cazul în care ”U” Cluj câștigă Cupa României, duce la barajul pentru Conference League.

Cum s-au marcat golurile:

1-0: Dugandzic a transformat o lovitură de la 11 metri după un fault asupra lui Ioniţă II

2-0: Rapid şi-a dublat avantajul prin Kait

2-1: CFR Cluj a redus din avantaj prin Braun

3-1: Dugandzic a reuşit dubla, după o pasă de la Morais

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, Dr. Grigore, J. Morais – Kait, Al. Albu – Sefer (Pănoiu – 63), Al. Ioniţă II (Costache – 64), Bamgboye (Ongenda -73) – Dugandzic (Luckassen – 85); Antrenor: Adrian Mutu

CFR Cluj: Scuffet – Manea, Yuri, Ţâru, Braun – Muhar (Cvek – 74), Boateng, Fica (Yeboah – 80) – Janga, Bîrligea (Petrila -74), Krasniqi; Antrenor: Dan Petrescu

Cartonaşe galbene: Boateng (24), Ongenda (76), Costache (81) / Yeboah (87)

Craiova-FCSB 1-2. Fără Gigi Becali la butoane, FCSB reintră în lupta pentru titlu
Meciul a fost arbitrat de Marcel Bîrsan, ajutat de Sebastian Gheorghe şi Radu Ghinguleac, iar rezervă a fost Andrei Antonie.

În Camera VAR s-au aflat Andrei Chivulete şi Daniel Mitruţi.

Observatori au fost desemnaţi Liviu Ciubotariu şi Viorel Anghelinei.

În clasament, CFR Cluj este pe locul 3, cu 38 de puncte, iar Rapid este 5, cu 34 de puncte.

Lider este Farul, cu 43 de puncte, iar pe locul 2 se află FCSB, cu 40 de puncte.