Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Apel disperat, Brazilia s-a adresat FIFA, răspunsul a dezamat-o

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Federaţia braziliană de fotbal a depus un apel la FIFA, cerând anularea cartonaşului galben primit de Thiago Silva în meciul cu Columbia, care-l împiedică pe fundaş să joace marţi împotriva Germaniei, în semifinalele Cupei Mondiale 2014. Forul mondial a respins contestaţia brazilienilor.

07 iul. 2014, 13:54
Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Apel disperat, Brazilia s-a adresat FIFA, răspunsul a dezamat-o

Campionatul Mondial de Fotbal 2014. Federaţia braziliană de fotbal a cerut în mod oficial ridicarea suspendării căpitanului său, Thiago Silva, care nu va putea evolua în semifinala de marţi, cu Germania, din cauza unui cartonaş galben primit în partida cu Columbia. De asemenea, a cerut FIFA să deschidă o procedură disciplinară împotriva columbianului Juan Zuniga, care l-a accidentat grav pe Neymar.

Citeşte şi Reacţia unei fetiţe atunci când aude de accidentarea lui Neymar VIDEO

Confirmăm că am fost contactaţi de federaţia braziliană (CBF) pentru deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva columbianului Zuniga, însă deocamdată elementele meciului sunt în continuare în curs de a fi analizate şi nicio decizie nu a fost luată, pentru deschiderea sau nu a unei proceduri„, a explicat responsabila pentru comunicare a FIFA, Delia Fischer, în faţa presei, la Rio.

BRAZILIA VS GERMANIA LIVE TVR: Totul despre semifinala CAMPIONATULUI MONDIAL DE FOTBAL 2014

CBF a solicitat de asemenea comisiei de disciplină a FIFA retragerea cartonaşului galben atribuit lui Thiago Silva„, a continuat Delia Fischer. Acest al doilea cartonaş galben antrenează suspendarea automată a lui Thiago Silva pentru semifinala cu Germania. A fost al doilea galben primit de fundaş în două meciuri diferite.

Reamintim că jucătorilor care au primit un singur cartonaş galben, acesta le va fi şters după sferturile de finală, adică în semifinalele Mondialului.

Citeşte şi CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Decizie ŞOCANTĂ luată de FIFA

Comisia de disciplină a FIFA a răspuns că nu va deschide nicio procedură disciplinară împotriva lui Juan Zuniga, columbianul care l-a accidentat pe Neymar, iar cartonaşul galben pentru Thiago Silva rămâne valabil, astfel că brazilianul va suspendat la semifinala de marţi cu Germania.

În acest caz particular, nu poate fi luată nicio măsură retrospectivă, incidentul implicându-l pe columbianul Juan Zuniga nescăpând atenţiei arbitrilor„, a explicat comisia de disciplină a FIFA într-un comunicat, regretând „profund incidentul şi consecinţele serioase asupra sănătăţii lui Neymar”.

Legat de cartonaşul galben al lui Thiago Silva, comisia „nu se poate ocupa de acest caz, fiindcă nu există o bază legală pentru această cerere„.