CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Ultimele noutăţi din Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Cupa Mondială găzduită de Brazilia în perioada 12 iunie-13 iulie 2014 doboară toate recordurile de audienţă, conform cifrelor prezentate de Federaţia Internaţională de Fotbal.

RomaniaTV.net
22 iun. 2014, 10:48
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Ultimele noutăţi din Brazilia

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Selecţionerul echipei Rusiei, italianul Fabio Capello, şi-a ieşit din fire sâmbătă, în conferinţa de presă de dinaintea meciului cu Belgia de la Cupa Mondială de fotbal, când un ziarist rus a apreciat că jucătorii au dat dovadă de lipsă de respect faţă de suporteri la finalul partidei cu Coreea de Sud (1-1) de marţi.

‘Jucătorii nu şi-au salutat suporterii la finalul meciului. Oamenii au fost foarte decepţionaţi de această atitudine’, a lansat ziaristul rus la adresa căpitanului Vasili Berezuţki.

Dar Capello, în ciuda obişnuinţei, a fost cel care a răspuns în locul jucătorului său calificându-l pe ziaristul în cauză drept ‘mincinos’.

‘Nu vorbiţi aiurea. Am fost la mijlocul terenului. Jucătorii mei au salutat suporterii. Toată lumea în Rusia trebuie să ştie că minţiţi. Spuneţi adevărul vă rog!’, a urlat selecţionerul arătând cu degetul spre interlocutorul său.

Foarte criticat de presa rusă după meciul nul cu Coreea de Sud, Capello a apărut foarte tensionat la întâlnirea cu presa.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Roy Hodgson, a cărui menţinere la cârma echipei Angliei în ciuda eliminării din primul tur la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia a stârnit nemulţumire, a declarat că echipa sa a pus ‘baze solide pentru Campionatul European din 2016’.

‘Eu cred că Anglia are baze foarte solide. Echipa este tânără. Eu nu mă îndoiesc că ea va progresa, nu doar până în 2016 ci şi după’, a afirmat Hodgson la Sao Paulo, făcând aluzie la jucători precum Raheem Sterling, Ross Barkley şi Jordan Henderson.

‘Sunt satisfăcut de maniera în care am abordat turneul şi eforturile consimţite de jucători, dar noi am întâlnit două echipe puternice şi experimentate care ne-au fost superioare’, a adăugat el.

Preşedintele Federaţiei engleze de fotbal (FA), Greg Dyke, l-a confirmat pe Hodgson în funcţie în momentul în care Costa Rica învingea Italia (1-0), un rezultat care a precipitat eliminarea Angliei.

Această decizie a generat comentarii extrem de negative în presa britanică.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Argentinianul Diego Maradona a acuzat sâmbătă Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) că vrea să salveze echipele mari la Cupa Mondială pentru a face pe placul sponsorilor, după controlul antidoping impus mai multor jucători costaricani după meciul cu Italia.

Costa Rica, care a învins Uruguay (3-1) săptămâna trecută, a recidivat vineri în faţa Italiei (1-0), precipitând ieşirea Angliei din primul tur al competiţiei.

Maradona, el însuşi exclus de la Cupa Mondială din 1994 pentru un control atidoping pozitiv cu efedrină, a afirmat că ceea ce li s-a rezervat costaricanilor este datorat faptului că sponsorii FIFA ‘nu vor plăti atât cât au promis’ dacă echipe mari precum Italia nu se califică în optimile de finală.

‘Acest lucru se întâmplă pentru că unii sunt încurcaţi de Costa Rica pentru că echipe mari ar putea să nu treacă în turul următor, din cauza faptului că sponsorii nu vor plăti ceea ce au promis. Doi jucători de la fiecare echipă ar trebui să fie supuşi controalelor antidoping. Eu ştiu de despre ce este vorba, pentru că mi s-a întâmplat. Dar şapte jucători? Nu am mai văzut aşa ceva’, a precizat fostul star argentinian.

Selecţionata statului Costa Rica a cerut în mod oficial explicaţii din partea Federaţiei Internaţionale de Fotbal după controlul antidoping la care au fost supuşi şapte jucători costaricani, la finalul meciului câştigat în faţa Italiei (1-0), vineri, în cadrul Grupei D a Cupei Mondiale de fotbal.

Costa Rica nu contestă dreptul FIFA de a efectua aceste controale, însă regretă numărul neobişnuit de ridicat al jucătorilor testaţi, lucru care ar putea lăsa impresia că există suspiciuni legate de echipa sa naţională.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Cupa Mondială găzduită de Brazilia în perioada 12 iunie-13 iulie 2014 doboară toate recordurile de audienţă, conform cifrelor prezentate de Federaţia Internaţională de Fotbal.

Astfel, meciul de deschidere al competiţiei, Brazilia – Croaţia (3-1), disputat pe 12 iunie la Sao Paulo, a fost vizionat de 42,9 milioane de telespectatori pe reţeaua braziliană TV Globo, devenind cel mai urmărit eveniment sportiv al anului.

Cifre impresionante au fost înregistrate şi în alte colţuri ale lumii. Astfel, 11,1 milioane de telespectatori americani au urmărit partida dintre Statele Unite şi Ghana la ESPN, un record pentru acest post de la debutul Mondialului brazilian.

Înfrângerea Angliei în faţa Italiei (1-2) a fost vizionată de 14,2 milioane de britanici pe canalul BBC1 şi de 12,8 milioane de italieni pe RAI Uno, acestea fiind cele mai bune audienţe pentru cele două ţări în 2014.

În Germania, peste 26,4 milioane de persoane au urmărit hat-trick-ul reuşit de Thomas Muller în partida cu Portugalia (4-0), pe canalul ARD, un alt record.

În sfârşit, debutul cu stângul al Japoniei la Cupa Mondială, în faţa selecţionatei Cote d’Ivoire (1-2), a atras în faţa televizoarelor 34,1 milioane de persoane, la postul nipon NHK, un număr dublu faţă de audienţele obişnuite la marile emisiuni ale sportive ale anului.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Opt suporteri, care încercau să treacă de cordoanele de securitate pentru a se apropia de autocarul selecţionatei Argentinei, la sosirea acestuia pe stadionul din Belo Horizonte, au fost răniţi uşor în momentul care poliţia i-a îndepărtat făcând uz de ‘muniţie neletală’.

Răniţii, patru brazilieni, trei argentinieni şi un columbian, au primit îngrijiri la postul de prim-ajutor al stadionului ‘Mineirao’, pe care Argentina a învins cu 1-0 Iranul, sâmbătă, într-o partidă din cadrul Grupei E a Cupei Mondiale de fotbal. Cei opt fani au fost lăsaţi apoi să plece, a precizat poliţia.

‘Pentru a garanta accesul autocarului în stadion, poliţiştii au fost nevoiţi să utilizeze muniţie neletală în vederea dispersării suporterilor care au depăşit limitele escortei de securitate’, au precizat forţele de ordine într-un comunicat.

Totodată, 19 suporteri argentinieni acuzaţi că au intrat ilegal în Brazilia au fost interpelaţi pe stadionul din Belo Horizonte, în timpul meciului cu Iranul şi încredinţaţi forţelor de securitate argentiniene, potrivit postului local de radio CBN.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Clasamentul golgheterilor

Clasamentul golgheterilor după meciurile desfăşurate sâmbătă la Cupa Mondială de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie):

3 goluri: Thomas Mueller (Germania), Robin van Persie (Olanda), Arjen Robben (Olanda), Karim Bezema (Franţa), Enner Valencia (Ecuador)

2 goluri: Neymar (Brazilia), Tim Cahill (Australia), Mario Mandzukic (Croaţia), James Rodríguez (Columbia), Luis Suarez (Uruguay), Lionel Messi (Argentina), Andre Ayew (Ghana), 

1 gol: Oscar (Brazilia), Oribe Peralta (Mexic), Xabi Alonso (Spania), Stefan De Vrij (Olanda), Alexis Sanchez (Chile), Jorge Valdivia (Chile), Jean Beausejour (Chile), Pablo Armero (Columbia), Teófilo Gutiérrez (Columbia), Edinson Cavani (Uruguay), Joel Campbell (Costa Rica), Oscar Duarte (Costa Rica), Marcos Urena (Costa Rica), Claudio Marchisio (Italia), Mario Balotelli (Italia), Daniel Sturridge (Anglia), Keisuke Honda (Japonia), Wilfried Bony (Cote d’Ivoire), Gervinho (Cote d’Ivoire), Admir Mehmedi (Elveţia), Haris Seferovic (Elveţia), Vedad Ibisevic (Bosnia-Herţegovina), Mats Hummels (Germania), Mario Goetze (Germania), Miroslav Klose (Germania), Clint Dempsey (SUA), John Brooks (SUA), Sofiane Feghouli (Algeria), Marouane Fellaini (Belgia), Dries Mertens (Belgia), Lee Keun-ho (Coreea de Sud), Aleksandr Kerjakov (Rusia), Mile Jedinak (Australia), Memphis Depay (Olanda), Eduardo Vargas (Chile), Charles Aranguiz (Chile), Ivica Olic (Croaţia), Ivan Perisic (Croaţia), Juan Quintero (Columbia), Gervinho (Cote d’Ivoire), Wayne Rooney (Anglia), Bryan Ruiz (Costa Rica), Olivier Giroud (Franţa), Blaise Matuidi (Franţa), Mathieu Valbuena (Franţa), Moussa Sissoko (Franţa), Blerim Dzemaili (Elveţia), Granit Xhaka (Elveţia), Carlo Costly (Honduras), Asamoah Gyan (Ghana), Peter Odemwingie (Nigeria)

autogoluri: Marcelo (Brazilia), pentru Croaţia; Noel Valladares (Honduras), pentru Franţa; Sead Kolasinac (Bosnia), pentru Argentina

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014: Golul decisiv al atacantului argentinian Lionel Messi în meciul de sâmbătă cu Iran (1-0), care a trimis Argentina în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia, a inflamat utilizatorii reţelei de socializate Twitter, atingându-se aproape un record de tweet-uri pe minut, informează AFP.

Considerat cel mai bun jucător din lume, Messi a marcat în prelungirile jocului, permiţând echipei sale să obţină o victorie la limită (1-0).

Golul lui Messi a generat de 256.246 tweet-uri pe minut, una din cifrele cele mai ridicate de la debutul competiţiei, recordul rămânând însă de 261.026 pentru cartonaşul roşu primit de portughezul Pele în meciul cu Germania.

Lionel Messi a fost desemnat, aşa cum era de aşteptat, omul meciului #ManOfTheMatch, partida generând, de altfel, 5,4 milioane de tweet-uri.

Şi meciul cu Ghana a stârnit pasiuni în rândul utilizatorilor reţelei Twitter, după ce putea să se impună în faţa Germaniei, dar a terminat la egalitate, consemnându-se 3,9 milioane de tweet-uri şi numeroase comentarii.

Superstarul sprintului, jamaicanul Usain Bolt (@usainbolt), s-a declarat entuziasmat de un meci ‘strălucit’, în cursul căruia cele două echipe ‘au jucat la cel mai bun nivel al lor’.