CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Papa Francisc I, MESAJ înainte de startul CM

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Papa Francisc a adresat joi un mesaj milioanelor de suporteri şi organizatorilor Cupei Mondiale de fotbal care va debuta în Brazilia, dorindu-şi ca turneul final să se desfăşoare "într-un spirit de adevărată fraternitate".

RomaniaTV.net
12 iun. 2014, 10:07
CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Papa Francisc I, MESAJ înainte de startul CM

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Într-un mesaj postat în opt limbi pe contul său oficial de Twitter, Suveranul Pontif, el însuşi un mare iubitor al fotbalului încă din tinereţe, a precizat: „Doresc tuturor o foarte frumoasă Cupă Mondială, jucată într-un spirit de adevărată fraternitate”.

Papa Francisc, originar din Argentina, a transmis de asemenea un mesaj video participanţilor, în care îşi exprimă dorinţa ca această sărbătoare să celebreze „solidaritatea între popoare”, între bărbaţi şi femei, „care se identifică drept membri ai unicei familii uman”‘.

Liderul bisericii catolice a insistat, totodată, asupra necesităţii ca marele eveniment fotbalistic din Brazilia să rămână „un joc, o ocazie de a dialoga, de înţelegere, o îmbogăţire (spirituală) reciprocă”.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014 începe, joi, în Brazilia.