Campioni, la coada vacii. Premii insolite pentru sud-africanii medaliaţi cu aur la JO 2012

Cei şase sportivi sud-africani medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra au primit fiecare o vacă drept recompensă, a anunţat, sâmbătă, cotidianul Beeld.

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 14:42
Campioni, la coada vacii. Premii insolite pentru sud-africanii medaliaţi cu aur la JO 2012

O vacă este estimată în Africa de Sud la circa 7.000 de ranzi (700 euro), iar aceasta este recompensa primită de sportivii din această ţară care au câştigat aurul la JO 2012.

Cadoul vine de la un om de afaceri, Jan Scannell, „Jan Braai”, care vrea să-i reunească pe toţi sud-africanii în jurul unui grătar la 24 septembrie, ziua consacrată celebrării moştenirii culturale în Africa de Sud.

Câştigătorii de la canotaj au fiecare dreptul la o vacă sau la echivalentul acesteia în carne. Printre ei, Sizwe Ndlovu, singurul sportiv de culoare care a câştigat aurul, a ales animalul viu, care va merge să pască la o ferme a unui prieten din apropiere de Pietermaritzburg .

Vaca lui Matthew Brittain va merge la ferma unchiului său din Mashishing (nord-est), în timp ce John Smith şi James Thompson au ales carne şi biltong (carne condimentată şi uscată la vânt).

Cameron van der Burgh, campion olimpic la 100 metri bras, a preferat 140 kg de biltong, oferind carnea unui orfelinat din Alexandra (Johannesburg).

În ceea ce-l priveşte pe Chad le Clos, medaliat cu aur la 200 metri fluture, acesta nu a decis încă ce va prefera: vaca sau carne.