Campioni la tăiat buşteni. 100 de concurenţi, în competiţia tăietorilor de lemne

Sute de copaci au căzut în Belarus, unde a avut loc Campionatul Mondial al tăietorilor de lemne, la care au participat peste o sută de concurenţi.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 06:49
Campioni la tăiat buşteni. 100 de concurenţi, în competiţia tăietorilor de lemne

Peste 100 de concurenţi, din aproape 30 de ţări, au dovedit cât sunt de pricepuţi cu drujba.

Mai întâi, ei s-au întrecut într-o pădure, unde au fost puşi să taie câte un copac în aşa fel încât să cadă în direcţia indicată de juriu. Apoi au arătat cât de repede pot să taie buşteni.

Câştigătorul, un concurent din Rusia, s-a pregătit intens înainte de concurs. „Ne-am uitat ieri la copaci. Bătea vântul şi am calculat cum ar trebui tăiaţi copacii. Vântul s-a domolit astăzi, aşa că a trebuit să căutăm altă metode, aşa că am decis să schimbăm direcţia”, a explicat Aleksandr Sokolov, din Rusia, câştigătorul concursului.

Organizatorii şi concurenţii sunt mândri că acest campionat, organizat din doi în doi ani din 1970 încoace, face profesia de tăietor de lemne mai cunoscută.

„Aceasta este o profesie care s-a transformat în sport. Putem să spunem cu siguranţă că va fi nevoie mereu de un fierăstrău în pădure şi de profesionişti care să ştie ce au de făcut”, a spus Markus Vick, un concurent german.

În afara competiţiei, spectatorii au putut să vadă sculpturi făcute cu fierăstrăul şi să cumpere suveniruri.