Canada a anunţat primul deces din cauza coronavirusului

Canada a anunţat primul deces din cauza coronavirusului. Este vorba despre o persoană de peste 80 de ani care locuia într-un cămin de bătrâni din Columbia Britanică, acesta suferea şi de alte probleme medicale, conform dcnews.ro.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 07:29
Canada a anunţat primul deces din cauza coronavirusului

„Suntem foarte întristaţi la aflarea veştii că unul dintre rezidenţi noştri din centrul de îngrijiri din Lynn Valley, care fusese contaminat cu Covid-19, a decedat ieri seară’, a precizat o responsabilă în domeniul sănătăţii din această provincie din vestul Canadei.

Medicamentul banal care ucide coronavirusul. Toată lumea îl are în casă

Alte două persoane din acest cămin de bătrâni, dar şi alte două infirmiere ale unităţii au fost de asemenea infectate cu noul coronavirus. În Canada au fost confirmate până luni 72 de cazuri de coronavirus, cele mai multe dintre acestea în Ontario şi Columbia Britanică, dar şi în Alberta şi Quebec.

Parlamentarul canadian Anthony Housefather a declarat faptul că a intrat în carantină autoimpusă după ce a aflat că unul dintre participanţii la o conferinţă la care asistase în Washington la începutul lunii martie a fost contaminat cu coronavirus, chiar dacă, potrivit propriilor declaraţii, se simte foarte bine.

Cu câteva ore înainte de anunţarea primului deces, Canada a făcut apel la cetăţenii săi să evite croazierele din cauza riscurilor legate de epidemie.

Citește și: Violeta Alexandru recomandă flexibilizarea programului de lucru pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii acasă

CORONAVIRUS, numărul morţilor a trecut de 4.000

Numărul morţilor de coronavirus a depăşit marţi seara pragul de 4.000, ajungând la nivel mondial la un total de 4.016. Între altele, 17 noi decese au fost anunţate în China şi cinci în Spania.