Canadienii au anihilat o „reţea teroristă” care pregătea un atentat

Mai multe arestări au avut loc într-o operaţiune de anihilare a unei "reţele teroriste" ce intenţiona să comită un atentat în Canada, au anunţat luni televiziuni locale, înaintea unei conferinţe de presă asupra "securităţii naţionale" a poliţiei federale (GRC).

RomaniaTV.net
22 apr. 2013, 19:36
Canadienii au anihilat o „reţea teroristă” care pregătea un atentat

Potrivit postului public de televiziune CBC, acest plan de atentat nu are nicio legătură cu atentatul din Boston, din nord-estul Statelor Unite, care a făcut în urmă cu o săptămână trei morţi şi 180 de răniţi.

„Eu nu pot confirma niciun detaliu, acesta va fi dat la conferinţa de presă”, a declarat David Fallf, un purtător de cuvânt al poliţiei federale canadiene, GRC.

CBC a precizat că o operaţiune a poliţiei efectuată mai înainte în timpul zilei a condus la arestări în Quebec şi Ontario, în timp ce postul privat CTV a făcut referire la două arestări în Toronto şi regiunea sa.

Potrivit canalului public, acestă operaţiune este rezultatul unei anchete efectuate timp de peste un an în legătură mai ales cu poliţia federală americană (FBI).