Canadienii au decis: nu vor suporta cheltuielile şederii în Canada a ducilor de Sussex

Cei mai mulţi dintre canadieni nu doresc să susţină financiar şederea în ţara lor a ducilor de Sussex, prinţul Harry şi Meghan Markle. Cheltuielile cu pricina ar include şi pe cele privind securitatea cuplului britanic, informează EFE, în urma unei cercetări sociologice.

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 11:06
Canadienii au decis: nu vor suporta cheltuielile şederii în Canada a ducilor de Sussex

Conform unui sondaj realizat de institutul Angus Reid, aproape trei sferturi dintre canadieni (73%) nu acceptă ca finanţele publice să suporte costul şederii în ţara lor a nepotului reginei Elisabeta a II-a şi a soţiei sale. Numai 3% dintre cei chestionaţi ar fi de acord cu susţinerea costurile de şedere a cuplului princiar. 19% au declarat că ar fi de acord să fie plătite doar unele cheltuieli. Elisabeta a II-a este regina a şaisprezece state suverane din Commonwealth, organizaţie din care face parte şi Canada.

Săptămâna trecută, ducii de Sussex au zguduit monarhia britanică anunţându-şi „demisia” din Casa Regală şi spunând că îşi vor petrece timpul între Marea Britanie şi America de Nord, cel mai probabil în Canada.

Citeşte şi: NUNTĂ REGALĂ. Elton John a susţinut un recital pentru invitaţii la recepţia de la palatul Windsor

Cei doi au făcut anunţul după o vacanţă de şase săptămâni petrecută în Canada, împreună cu fiul lor, Archie. Cei doi au locuit într-o reşedinţă în valoare de 14 milioane de dolari, situată pe o insulă din Vancouver.

Soţia prinţului Harry, Meghan Markle, a vizitat marţi sediul unei organizaţii caritabile din Vancouver, aceasta fiind prima sa ieşire în public după ce cuplul a anunţat că intenţionează să facă naveta între Regatul Unit şi Canada.

Sondajul Angus Reid, realizat între 13 şi 14 ianuarie pe un eşantion de 1.154 de persoane, arată că 66 % dintre canadieni consideră Casa Windsor „prea puţin relevantă”. În timp ce 45% dintre aceştia sunt de părere că ţara lor nu ar trebui să fie pe viitor o monarhie constituţională.