Cancan: Liviu Negoiţă are palat de 2 milioane de euro în Italia. Primarul Sectorului 3 neagă

Primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă, are în Italia un adevărat palat de 1.200 metri pătraţi, construit pe o stâncă de pe malul lacului Como, scrie cancan.ro. Impresionanta proprietate, estimată la 2 milioane de euro, este administrată de un italian a cărui firmă ar fi primit mai multe contracte de la primăria Sectorului 3. În schimb, Liviu Negoiţă neagă existenţa "palatului". "Declaraţia mea de avere este publică şi explicită, potrivit legislaţiei româneşti, este exclusă posibilitatea deţinerii vreunui bun sau venit, fără a fi trecut în declaraţia de avere", spune Negoiţă.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 09:05

Vila, estimată la 2 milioane de euro, nu apare în declaraţia de avere a primarului pentru că ar fi fost cumpărată iniţial pe numele soţiei sale, Carmen Negoiţă, numită recent vicepreşedinte al CNVM. Ulterior proprietatea ar fi fost trecută pe o firmă offshore, scrie cancan.

De întreţinerea vilei se ocupă un apropiat al familiei Negoiţă, italianul Aldo Monteleone.

Legăturile dintre italian şi Negoiţă nu sunt numai de prietenie ci şi de afaceri, firma acestuia numărându-se printre beneficiarii de contracte acordate de primăria sectorului 3.

Firma lui Monteleone s-a ocupat de „înverzirea” parcurilor din Sectorul 3, plantele ornamentale fiind aduse din Italia. Şi tot firma acestuia a adus din Italia stâlpii pentru iluminatul public din Parcul Alexandru Ioan Cuza din Capitală.

În replică la materialul publicat de Cancan, Liviu Negoiţă a precizat că declaraţia lui de avere este publică şi explicită, că potrivit legislaţiei româneşti, este exclusă posibilitatea deţinerii vreunui bun sau venit, fără a fi trecut în declaraţia de avere şi că       „articolul” mincinos şi mizerabil nu prezintă NICIO PROBĂ, NICIUN DOCUMENT doveditor care să susţină cele scrise.

„Rolul unei campanii electorale este de a informa cetăţenii cu privire la proiectele candidaţilor. Eu am proiecte. Şi, mai ales, realizări. PDL are candidaţi, are proiecte, are realizări. USL nu le are. Are doar capacitatea susţinută de unele subterane mediatice de a infesta orice competiţie. De a infesta societatea”, se arată într-un comunicat al candidatului PDL la primaria sectorului 3, Liviu Negoiţă.