Cancelarul austriac: Raportul CE arată progresele României, dar mai este un drum de parcurs

Raportul Comisiei Europene privind România relevă că autorităţile de la Bucureşti au înregistrat progrese în combaterea corupţiei şi asigurarea statului de drept, dar "mai este un drum de parcurs" şi se impun în continuare eforturi pentru reformă, a afirmat cancelarul austriac, Werner Faymann.

RomaniaTV.net
31 ian. 2013, 08:01
Cancelarul austriac: Raportul CE arată progresele României, dar mai este un drum de parcurs

Cancelarul austriac s-a pronunţat pe tema raportului CE în discuţia avută, miercuri seara, la Viena, cu premierul Victor Ponta.

„Raportul arată că România a făcut progrese în combaterea corupţiei şi în problematica statului de drept, dar mai trebuie parcurs un drum şi sunt necesare mai departe eforturi în ceea ce priveşte reforma”, a spus Faymann.

Cei doi oficiali au analizat şi stadiul negocierilor pentru noul cadru financiar multianual al UE 2014-2020 şi au susţinut importanţa unui acord la următorul Consiliu European din februarie, care să ţină cont de necesitatea reducerii decalejelor de dezvoltare între statele membre şi să asigure creşterea economică şi crearea de noi locuri de muncă la nivelul întregii Uniuni.

Ponta a mulţumit cancelarului austriac pentru sprijinul în ceea ce priveşte aderarea României la Schengen şi şi-a exprimat dorinţa în ceea ce priveşte menţinerea la un nivel ridicat a interesului companiilor şi băncilor austriece în economia românească.

Ponta: Raportul CE conţine unele erori materiale, puteau fi îndreptate dacă MCV era şi de Cooperare

CE: România a făcut progrese, dar ar trebui să facă mai mult pentru statul de drept VIDEO