Cancelarul Austriei izbucneşte: „Nu avem nevoie de regulamente pentru pui şi chipsuri”

Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, a sancţionat "nebunia" Bruxeles-ului  pentru preocupări "mărunte", cum ar fi consumul de carne de pui şi cel al chipsurilor "toxice", precum şi prepararea "nesănătoasă" a acestora. "Uniunea Europeană trebuie să înceteze să le mai spună oamenilor cum să trăiască", acuzând blocul comunitar de "paternalism".

13 mai 2019, 11:21
Cancelarul Austriei izbucneşte: „Nu avem nevoie de regulamente pentru pui şi chipsuri”

Cancelarul austriac a afirmat că „numeni nu are nevoie de noi reglementări europene pentru prepararea şniţelului şi a cartofilor prăjiţi!”, de exemplu.

În declaraţia sa publicată de Agenţia de presă „APA”, Kurz a propus ca „în loc de a cere bani din ce în ce mai mult, UE ar trebui să înceteze să le mai spună oamenilor la nesfârşit cum să trăiască”. Cancelarul a cerut să se pună capăt celor aproximativ o mie de regulamente pe această temă.

Cancelarul austriac a avertizat în schimb că toate acestea crează „un corset foarte strâns al birocraţiei” în jurul cetăţenilor comunitari, potrivit express.co.uk.

Kurz, care este împotriva migraţiei, a subliniat că probleme importante, cum ar fi securitatea, protecţia frontierelor externe şi schimbările de climă” sunt principalele obiective.

Cancelarul austriac cere un nou Tratat al Uniunii Europene şi îi condamnă pe membrii blocului comunitar că „ne iau cu bucurie banii noştri”. El a propus să se introducă penalizări ţărilor care au acceptat mulţi migranţi şi cele care au datorii mari, dar consumă în schimb banii blocului comunitar. 

Între timp, Austria a respins principiul fundamental al libertății de circulație al UE după extinderea controalelor la granițele sale cu Ungaria și Slovenia.

Tensiunile din Austriei și UE continuă, în timp ce guvernul anti-imigrație a declarat Bruxellesului că prea mulți migranți ilegali intră în această țara prin așa-numita rută balcanică.