Cancelarul Austriei spulberă speranța românilor de a intra în Schengen: „Nu există nicio posibilitate ca România să se alăture spațiului Schengen, până când acesta nu va fi reparat”

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, a lansat noi înțepături la adresa României, în contextul aderării la Schengen. "Până când Spațiul Schengen nu va fi reparat, extinderea sa este imposibilă", a spus Nehammer.

24 oct. 2023, 21:19
Cancelarul Austriei spulberă speranța românilor de a intra în Schengen: „Nu există nicio posibilitate ca România să se alăture spațiului Schengen, până când acesta nu va fi reparat”

Cancelarul Austriei nu și-a schimbat părerea de acum un an în privința aderării României la spațiul Schengen. Nehammer a reconfirmat poziția Austriei, care e în continuare împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul de liberă circulație. Anunțul cancelarului austriac arată că șansele ca România să primească un vot pentru intrarea în Schengen la Consiliul UE pe Justiție și Afaceri Interne (JAI) în decembrie anul acesta sunt aproape nule.

Citește și Ce se întâmplă cu jumătate din fondurile PNRR. Adrian Câciu a făcut anunțul. ”11,9 miliarde de euro, reprezintă investiţii pentru îndeplinirea obiectivelor climatice ale UE”

„Nu există nicio posibilitate ca România să se alăture spațiului Schengen”

Declarațiile făcute de cancelarul austriac au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă cu premierul bulgar, Nikolai Denkov, aflat în vizită la Viena.

„Nu există nicio posibilitate ca Bulgaria și România să se alăture Schengen, nici alți membri, înainte de a fi efectuată o reformă în spațiul fără granițe, a declarat cancelarul austriac Karl Nehamer, potrivit Dnevnik.

”Sistemul Schengen trebuie reparat”, a spus Nehamer. Bulgaria și România ar trebui sprijinite cu fonduri, dar asta nu va fi suficient, a spus el.

„Până nu va fi reparat (spațiul Schengen), extinderea este imposibilă”, a spus Nehammer.

Citește și Eduard Hellvig și Emil Boc, principalele variante ale PNL pentru alegerile europarlamentare. Luminița Odobescu, susținută pentru ocuparea unui post de comisar european

„Protecția frontierei este și mai importantă” având în vedere atrocitățile comise de Hamas în ultimele zile, a spus Nehammer. El a subliniat că 75% dintre migranții ilegali din Austria nu au fost înregistrați și a creat probleme de securitate.

România urmează să primească un vot pentru intrarea în Schengen la Consiliul UE pe Justiție și Afaceri Interne (JAI) care va fi organizat în luna decembrie 2023.