Cancelarul german, anunţ uluitor: „Nu voi mai…”

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat, luni, că va demisiona din funcţia de Cancelar al Germaniei în 2021, din cauza eşecului înregistrat de către partidul său în alegeri. 

RomaniaTV.net
29 oct. 2018, 12:54
Cancelarul german, anunţ uluitor: „Nu voi mai…”

„Nu voi căuta să obţin niciun post după încheierea mandatului meu, a declarat cancelarul german în cadrul unei conferinţe de presă.

Partidul său, CDU, a fost puternic slăbit în urma alegerilor din statul Hesse, duminică, ultima performanță slabă a partidelor din guvernul său de coaliție.

Ea a mai spus că se va menţine în frunte ca lider CDU în zilele următoare.

Merkel deţine postul de cancelar din anul 2000, potrivit bbc.com.

Citeşte şi Angela Merkel vrea să renunţe la conducerea partidul său, Uniunea Creştin-Democrată

Merkel a ţinut să precizeze într-o declaraţie de presă că şi-a asumat „întreaga responsabilitate” pentru recentul eşec al alegerilor.

În Hesse, atât CDU de (centru-dreapta), cât și partenerii săi de coaliție, social-democrații, au înregistrat rezultate cu cel puţin 10% mai mici în urma votului precedent, chiar dacă formaţiunea cancelarului a reuşit să rămână la putere.

În Hesse, atât CDU – formaţiunea de centru-dreapta -şi partenerii ei de coaliţie, Social-Democraţii, au scăzut cu cel puţin 10 la sută faţă de algerile anterioare, chiar dacă a reuşit să se menţină la putere.