Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în vizită în România. Va avea o discuție comună cu președintele Iohannis și cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în România în data de 3 aprilie, a transmis Ambasada Germaniei. Va fi primit la București mai întâi de președintele României, Klaus Iohannis.

31 mart. 2023, 20:37
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, vine în vizită în România. Va avea o discuție comună cu președintele Iohannis și cu președinta Republicii Moldova Maia Sandu

Cancelarul Germaniei va avea discuții pe teme bilaterale, precum şi subiecte de politică europeană, securitate și energie. După discuții este prevăzută o conferință de presă comună cu Klaus Iohannis.

Apoi, cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. După întrevederea cu prim-ministrul Ciucă, cancelarul Scholz și președintele Iohannis se vor întâlni cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru o discuție comună. În cadrul acesteia se vor aborda aspecte cu privire la susținerea în continuare a Republicii Moldova. După întrevedere este prevăzută o conferință de presă comună.

Citește și Olaf Scholz, avertisment pentru Vladimir Putin: „Trebuie să înţeleagă că nu va triumfa în Ucraina”

Cancelarul Scholz va purta un dialog și cu președintele Camerei Deputaților, Ion-Marcel Ciolacu. Apoi, cancelarul Scholz se va întâlni și cu reprezentanți ai minorității germane din România.

„Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relațiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate și mai de încredere ca niciodată. Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noștri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuțiile se vor axa pe sprijinul și solidaritatea cu Ucraina și cu Republica Moldova. Aș dori să mulțumesc României, partenerul și prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul și disponibilitatea de a ajuta Ucraina și Republica Moldova”, a transmis Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

Citește și Joe Biden, suspect de cancer. Medicii i-au extirpat o mică tumoră înainte de întâlnirea cu Olaf Scholz