Joe Biden, suspect de cancer. Medicii i-au extirpat o mică tumoră înainte de întâlnirea cu Olaf Scholz

Joe Biden a petrecut aproximativ trei ore la Walter Reed pentru vizita medicală de rutină de luna trecută, când a fost îndepărtată leziunea.

04 mart. 2023, 07:33
Joe Biden, suspect de cancer. Medicii i-au extirpat o mică tumoră înainte de întâlnirea cu Olaf Scholz

Preşedintelui Biden i-a fost îndepărtată o mică leziune cutanată de pe piept, care s-a dovedit a fi ţesut canceros, în timpul examenului fizic de luna trecută şi „nu mai este necesar niciun alt tratament”, a anunţat vineri medicul de la Casa Albă, citat de presa americană.

Ţesutul a fost extirpat în timpul unei proceduri la Centrul Medical Militar Walter Reed National din Maryland, în data de 16 februarie, şi a fost trimis pentru biopsia obişnuită, a informat doctorul Kevin O’Connor într-o scrisoare publicată vineri de Casa Albă. Testele au confirmat că leziunea era un carcinom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer de piele, anunţă medicul.

SUA a dat verdictul: războiul din Ucraina, departe de a se încheia. La ce se așteaptă Administrația Joe Biden
„Toate ţesuturile canceroase au fost îndepărtate cu succes”, a precizat O’Connor. O’Connor a explicat că leziunile de carcinom bazocelular nu se răspândesc de obicei aşa cum se întâmplă cu unele cancere de piele mai grave, precum melanomul sau carcinomul cu celule scuamoase. El a mai spus că locul biopsiei s-a „vindecat frumos” şi că medicii vor continua să monitorizeze pielea preşedintelui.

Prima-doamnă Jill Biden a avut, de asemenea, unele leziuni pe piept şi pe faţă îndepărtate chirurgical, în luna ianuarie. Două dintre leziuni au fost confirmate ca fiind carcinom bazocelular, iar o alta a fost trimisă pentru teste suplimentare. O’Connor a spus, de asemenea, la momentul respectiv, că procedura a îndepărtat cu succes toate ţesuturile canceroase.

 

Numai în Statele Unite, se estimează că aproximativ 2 milioane de americani sunt diagnosticaţi cu carcinom bazocelular în fiecare an, potrivit Academiei Americane de Dermatologie, arată CBS News. Prin depistare şi tratament precoce, aproape toate carcinoamele bazocelulare pot fi îndepărtate cu succes şi fără complicaţii, potrivit Fundaţiei pentru Cancer de Piele. Însă fără un tratament prompt, tumora poate creşte, devenind mai periculoasă şi necesitând un tratament mai amplu.

Klaus Iohannis, lângă Joe Biden la reuniunea extraordinară a Formatului Bucureşti 9 de la Varșovia: „Avem datoria de a arăta fermitate în apărarea păcii”
Joe Biden a petrecut aproximativ trei ore la Walter Reed pentru vizita medicală de rutină de luna trecută, când a fost îndepărtată leziunea. O’Connor a declarat atunci că preşedintele în vârstă de 80 de ani rămâne „apt pentru serviciu” şi „îşi execută pe deplin toate responsabilităţile fără nicio restricţie”.

Preşedintele nu a prezentat niciun simptom de „COVID lung” după ce a contractat coronavirusul vara trecută, iar fibrilaţia sa atrială rămâne stabilă, a spus O’Connor. Joe Biden continuă să ia medicamente pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi pentru a-şi gestiona colesterolul, potrivit medicului.

Biden l-a primit pe Scholz la Casa Albă şi spune că SUA şi Germania au lucrat în paralel pentru a sprijini Ucraina

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri, primindu-l pe cancelarul german la Casa Albă, că sprijinul lui Olaf Scholz pentru Ucraina a „făcut o diferenţă enormă” în timpul războiului, relatează CNN.

„Aţi făcut un pas înainte şi aţi oferit un sprijin militar esenţial şi ştiţi, aş spune că, dincolo de sprijinul militar, sprijinul moral pe care l-aţi oferit ucrainenilor a fost profund. Şi aţi declanşat schimbări istorice acasă – creşterea cheltuielilor pentru apărare şi diversificarea surselor de energie – ştiu că nu a fost uşor, ci foarte dificil pentru dumneavoastră”, a spus Biden, menţionând că Berlinul şi Washingtonul au acţionat „în tandem” în susţinerea Kievului.

„În calitate de aliaţi NATO, facem alianţa mai puternică şi mai capabilă”, a adăugat el.

Cancelarul Scholz a declarat că Germania va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie. „Acesta este un an foarte, foarte important, din cauza ameninţării foarte periculoase la adresa păcii care vine din partea Rusiei şi este foarte important că am acţionat împreună, că ne-am organizat meticulos şi că am făcut fezabil faptul de a puta oferi sprijinul necesar Ucrainei în tot acest timp”, a declarat Olaf Scholz. El a adăugat că, în opinia sa, parteneriatul transatlantic este într-o „formă foarte bună”.

Germania şi SUA au fost în impas la începutul acestui an în ceea ce priveşte trimiterea de tancuri în Ucraina, dar ambele ţări au anunţat în cele din urmă că intenţionează să trimită vehiculele, după o presiune intensă asupra Berlinului şi o diplomaţie prelungită între Germania, Statele Unite şi alţi aliaţi europeni.

 

„Îţi mulţumim pentru conducerea şi prietenia ta, Joe! Mă bucur să mă întorc aici, în Washington. Coordonarea transatlantică este indispensabilă şi nu a fost niciodată mai puternică. Suntem fermi în sprijinul nostru pentru Ucraina. Libertatea şi pacea pentru Ucraina reprezintă obiectivul nostru comun” – a scris pe Twitter cancelarul german publicând o fotografie de la întâlnirea cu Joe Biden.

Întâlnirea dintre cei doi lideri era programată să dureze o oră şi, contrar cutumei, nu a fost urmată de o conferinţă de presă comună, Cancelaria germană explicând că este vorba despre o vizită scurtă a liderului german la Washington. Este a doua oară când Olaf Scholz este primit la Casa Albă de când a devenit cancelar. Ultima dată a fost în februarie anul trecut, cu două săptămâni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.