Cancer ovarian. Tot ce trebuie să ştii despre această boală

Regina telenovelelor a fost diagnosticată cu cancer ovarian în 2016 şi a suferit mai multe intervenţii chirurgicale. Boala care a răpus-o pe Edith Gonzalez este o formă de cancer ce poate fi tratată cu ușurință, cât timp boala este descoperită într-un stadiu incipient. 

15 iun. 2019, 09:33
Cancer ovarian. Tot ce trebuie să ştii despre această boală

Cunoscut drept „ucigașul tăcut”, cancerul ovarian este greu de diagnosticat, iar printre principalele simptome se numara dureri abdominale sau pelvine, modificări ale tranzitului intestinal(diaree sau constipaţie), modificări urinare, sângerări vaginale neobisnuite, dureri în timpul contactului sexual, pierdere în greutate, oboseală sau astenie.

Cancerul ovarian poate fi diagnoticat în urma unei examinări la medic. Trebuie insa sa stiti ca Testul Babeş – Papanicolau nu diagnostichează cancerul ovarian, ci detectează doar modificări pre-canceroase la nivelul colului uterin, fără legatură cu un potenţial cancer ovarian.

Cum puteti depista cancerul ovarian? Prin ecografie abdominală sau transvaginală, tomografie computerizată sau rezonanţă magnetică nucleară, test de sânge pentru măsurarea markerului tumoral CA-125, laparoscopie – proceduri chirurgicale pentru recoltarea unei probe de ţesut tumoral sau biopsie – prelevarea unei probe de ţesut tumoral pentru a depista existenţa celulelor canceroase.