CANCERUL de sân la bărbaţi: Care sunt simptomele şi cum se tratează

Cancerul de sân nu este o boală care afectează doar femeile, ci și se poate manifesta și în rândul bărbaților. În cele ce urmează veți afla ce simptome are această afecțiune și cum se tratează.

12 oct. 2015, 11:02
CANCERUL de sân la bărbaţi: Care sunt simptomele şi cum se tratează

Potrivit datelor științifice, primele simptome ale cancerului de sân la bărbați au fost identificate la cinci bărbați, în Paris, între anii 1830-1840. Această boală le-a provocat decesul pacienților, deși atunci nu se vorbea despre boala numită cancer. Există pastile și tratatemnte disponibile pentru a-i vindeca pe cei care suferă de această afecțiune. Principala cauză a apariției acestui tip de cancer la bărbați este cantitatea de estrogen din organism ( cancerul are nevoie de estrogen pentru a se dezvolta). Așadar, medicamentația pentru această boală în cazul bărbaților este asemănăoare cu tratamentul care le vindecă pe femei. Tumora se operează și după intervenție pacientul urmează un tratament de radioterapie, menit să împiedice apariția de noi celule canceroase. Sunt eficiente și chimioterapia și medicamentația, însă de cele mai multe ori pacientul ajunge la medic prea târziu, iar cele două tratamente nu-l mai pot ajuta, acesta având nevoie de un program mult mai agresiv.

Aproximativ 350 de bărbați din Marea Britanie au fost diagnosticați cu astfel de boală în ultimii 20 de ani. ”Nu se cunoaște cauza îmbolnăvirii la bărbați. Este posibil să fie de vină modul de viață. Totuși, există studii care arată o legătură, desutl de mică, este adevărat, între obezitate și cancerul la sân”, a explicat Valerie Speirs, profesor doctor la Institutul pentru Cancer și Patologie al spitalului Universitar Pathology at St. James, din Marea Britanie.

Care sunt simptomele, pe unica.ro