Cancerul lui Hugo Chavez ar fi în „fază terminală”

Cancerul de care suferă preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, este 'în fază terminală' şi este 'puţin probabil' ca el să mai fie în viaţă la alegerile din luna octombrie, a afirmat miercuri ziaristul american Dan Rather de la postul de televiziune HDNet, citat de agenţia EFE.

RomaniaTV.net
31 mai 2012, 09:27
Cancerul lui Hugo Chavez ar fi în „fază terminală”

Potrivit ziaristului american, care citează ‘o sursă foarte respectată şi apropiată de Chavez, care cunoaşte starea sa de sănătate şi istoricul lui medical’, liderul venezuelean ar suferi de rabdomiosarcom metastazic, un tip de cancer foarte agresiv, care în cazul său ar fi acum în faza terminală. ‘Sursa afirmă că prognosticul este foarte grav şi crede că Chavez mai are numai câteva luni de trăit, în cel mai fericit caz’, mai spune Rather, potrivit Agerpres.

După ce a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi şedinţe de chimioterapie în Cuba pentru a se trata de cancerul descoperit anul trecut în luna iunie, liderul de la Caracas intenţionează să participe la alegerile prezidenţiale pentru a obţine un al treilea mandat, dar mai multe surse citate de Rather se îndoiesc că el mai poate supravieţui până atunci.

Dan Rather, un reputat ziarist american, care a fost mult timp prezentator de ştiri la postul de televiziune CBS, a subliniat că informaţia cu privire la tipul de cancer al lui Chavez şi la gravitatea acestuia provine dintr-o ‘singură sursă’ şi, în ciuda veridicităţii acesteia, ‘nu a fost confirmată până în prezent’ dintr-o a doua sursă.