Când ajunge vaccinul anti-COVID în România. Nelu Tătaru: „Vaccinul nu va fi obligatoriu şi va fi gratuit”

Ministrul Sănătăţii a dat noi detalii despre când ajunge vaccinul anti-COVID în România. Nelu Tătaru speră ca prima tranşă a serului împotriva noului coronavirus să fie livrat în ţară în ianuarie 2021, iar prioritate la vaccinare vor avea angajaţii din sistemul de sănătate.

25 nov. 2020, 21:02
Când ajunge vaccinul anti-COVID în România. Nelu Tătaru: „Vaccinul nu va fi obligatoriu şi va fi gratuit”
Când ajunge vaccinul anti-COVID în România. Explicaţiile lui Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii a explicat câte doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România.

„Vom avea din fiecare cotă de vaccinuri 4,6%.  Aceste vaccinuri trebuie să fi avizate de Agenţia Europeană a medicamentului. În acest moment ele primesc autorizaţia din Statele Unite. Cât de repede vom avea avizul, la două săptămâni îl punem pe piaţă. Firmele au acest vaccin în momentul de faţă”, a declarat Nelu Tătaru, la B1

Când ajunge vaccinul anti-COVID în România şi cine va avea prioritate la vaccinare

„În ianuarie sper să avem prima transă, în jur de 55o de mii de vaccinuri, pentru personalul din Sănătate din public şi privat . Oamenii tineri, fără comorbidităţi vor primi vaccinul undeva prin luna martie.

Vaccinul nu va fi obligatoriu şi va fi gratuit.”, a declarat Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Citeşte şi: Vaccinul anti-COVID a fost făcut printr-o inginerie genetică. Avertismentul medicului Astărăstoae: „Aceste firme nu au niciun fel de experienţă în ceea ce priveşte vaccinurile”

De asemenea, Nelu Tătaru a explicat cum se fac testele COVID-19. Ministrul Sănătăţii a precizat că pacienţii sunt testaţi în baza definiţiei de caz şi a făcut recomandări pentru cei asimptomatici, care au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus.

„Noi testăm şi se testează în definiţia de caz orice pacient care prezintă cel mai mic simptom respirator. Când stăm acasă, în carantină, trebuie să anunţe medicul”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Nelu Tătaru explică cum se fac testele COVID-19. „Se testează orice pacient care prezintă cel mai mic simptom respirator”

Nelu Tătaru explică cum se fac testele COVID-19. Ce trebuie să facă asimptomaticii

De asemenea, Tătaru a făcut o serie de recomandări pentru pacienţii asimptomatici.

„Dacă omul este asimptomatic, nu primeşte tratament. Rămâne cele 14 zile în care se consumă boala în interior”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi: Mare atenţie! Simptomele COVID s-au schimbat. Tot mai mulţi pacienţi se plâng că mai întâi au probleme digestive


loading...