Mare atenţie! Simptomele COVID s-au schimbat. Tot mai mulţi pacienţi se plâng că mai întâi au probleme digestive

Simptomele noului coronavirus se schimba din ce în ce mai des în ultimul timp. Asta le dă bătăi de cap medicilor, iar pierderea gustului şi al mirosului, simptomele clare ale virusului, apar mult mai târziu acum.

RomaniaTV.net
02 nov. 2020, 06:46
Mare atenţie! Simptomele COVID s-au schimbat. Tot mai mulţi pacienţi se plâng că mai întâi au probleme digestive

Specialiştii au descoperit că cele mai recete simptome ale coronavirusului sunt tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree.

„Apar tot mai mulți pacienți cu tulburări digestive, cu greață, cu inapetență, cu vărsături, cu tulburări de tranzit intenstinal, fie de tip constipație, fie de tip diaree. Foarte mulți dintre pacienți, sau persoane în general încep să consume foarte multe suplimente nutritive, tot felul de coenzime, tot felul de vitamine, în speranța că nu se vor infecta și cred că și aceasta face parte din patologia nouă pe care o întâlnim acum, de aceste simptome digestive noi care apar tot mai des la pacienţi”, a declarat Voichița Lăzureanu, șef secție de boli infecțioase Timișoara, pentru Antena 3.

Persoanele infectate cu COVID au avut majoritatea ce puțin unul dintre simptomele cheie: temperatură ridicată, tuse persistentă uscată, pierderea sau modificarea simțului mirosului sau al gustului, dificultăți de respirație şi mai nou, tulburări digestive.

Citeşte şi: Studiu. Bolnavii de covid-19 asimptomatici îşi pierd mai uşor anticorpii decât cei cu simptome