Când apar ninsorile în România. Cât se mai pot bucura românii de sezonul de toamnă

Când vin ninsorile în România? Oana Păduraru, meteorolog ANM, a venit cu toate aceste detalii pentru sezonul de iarnă 2023-2024.

30 sept. 2023, 10:56
Când apar ninsorile în România. Cât se mai pot bucura românii de sezonul de toamnă

Când vin  ninsorile în România. Oana Păduraru, meteorolog ANM, a explicat unde și când e posibil să avem primele zăpezi în România din sezonul de iarnă 2023-2024.

Citește și Elena Mateescu anunţă ecart termic în luna octombrie: „Vremea se schimbă”

Când apar ninsorile în România

„Nu este exclus să avem precipitații sub formă de ninsoare la începutul lunii noiembrie și chiar la sfârșitul lunii octombrie, pentru că așa cum aminteam mai devreme vor mai fi pătrunderi succesive de mase de aer rece, dinspre latitudini nordice, iar masa de aer cald care se află acum în sud, treptat, se va retrage și desigur că sunt favorizate pătrunderile reci.

Estimativ, se pare, totuși, că la finalul lunii octombrie – chiar dacă temperaturile rămân la modul general peste cele normale – există probabilitate foarte mare pentru ninsori. La început vor fi în zonele montante, și mă refer la masivele nordice, apoi, treptat, și în partea centrală și zona Moldovei. Aici avem semnalul că vor fi primele ninsori.

Tot din estimările pe care le avem până în momentul de față se pare că vom avea în noiembrie ninsoare și în partea de sud a țării, nu neapărat chiar de la începutul lunii, dar pe măsură ce ne apropiem de mijlocul lunii noiembrie probabilitatea crește“, a precizat, la DC News, Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Citește și Prognoza meteo octombrie 2023. O altă lună fără umbrele, ploile de toamnă se lasă aşteptate