Când ar putea ajunge vaccinul anti-COVID în România? Explicaţiile ministrului Sănătăţii

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a vorbit, joi, despre când ar putea să ajungă primele doze de vaccin împotriva noului coronavirus în Roimânia, în ce cantitate şi ce persoane vor avea prioritate pentru vaccinare.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 15:03
Când ar putea ajunge vaccinul anti-COVID în România? Explicaţiile ministrului Sănătăţii

„Sunt șapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca și Sanofi. Ei sunt cei mai avansați. La nivelul Comunității Europene sunt contracte făcute cu două din aceste șapte firme care și-au prezentat serviciile”, a explicat Nelu Tătaru, la Digi24.

Vaccinul împotriva coronavirusului ar putea ajunge în România până la sfârşitul anului

„S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranșă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunității Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc și în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a adăugat ministrul Sănătății, conform sursei citate.

„Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauție peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Tătaru.

Avertismentul virusologilor americani: Masca nu ne protejează de coronavirus

În urma investigaţiilor amănunţite, virusologii americani au ajuns la concluzia noul coronavirus este trasportat prin aer de aerosoli, iar masca de protecţie nu este concepută pentru a bloca aerosolii. Prin urmare, masca nu ne protejează de coronavirus.

Nelu Tătaru, anunţ TERIFIANT despre când va intra Bucureştiul în carantină din cauza COVID. „Când indicele va fi peste 3”