Când ar putea fi atacat Iranul

După ce arată că secretarul apărării al SUA, Leon Panetta, nu are timp de nimic în aceste zile din cauza problemelor legate de "reducarea bugetului apărării" şi "reducerea numărului de soldaţi din Afganistan", în articolul cu titlul "Israelul se pregăteşte să atace Iranul?" David Ignatius, editorialistul cotidianului Washington Post, susţine că, de fapt, ceea ce îl îngrijorează cu adevărat pe Panetta este un posibil atac al Israelului împotriva Iranului în următoarele câteva luni.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 10:20
Când ar putea fi atacat Iranul

Conform lui Ignatius, secretarul apărării al SUA, Leon Panetta, crede că în luna aprilie sau mai, sau cel mai târziu în iunie, Israelul va ataca Iranul pentru a împiedica producerii bombei nucleare de către Teheran.

 

Uraniul necesar producerii bombei atomice a fost îmbogăţit

David Ignatius subliniază că Israelul crede că Iranul a îmbogăţit uraniul necesar producerii bombei nucleare şi că a şi început lucrările pentru producerea bombei atomice în complexele nucleare construite sub pământ.

 

Netanyahu doreşte să atragă SUA de partea sa

În articol se precizează că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, nu doreşte ca numai Israelul să intervină militar împotriva Iranului, şi din acest motiv depune mari eforturi pentru atragerea Statelor Unite de partea ţării sale, scrie Rador.ro

 

Motivul amânării exerciţiilor este Iranul

Ministrul apărării al Israelului, Ehud Barak, a anunţat că din cauza unei intervenţii militare împotriva Iranului, exerciţiile militare cumune cu SUA, planificate a se desfăşura în luna mai, au fost amânate, motiv pentru care a cerut scuze Statelor Unite.

 

„Putem sprijini orice grupare şi ţară împotriva Israelului”

Liderul religios al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat astăzi că sunt pregătiţi să sprijine „orice grupare şi ţară care se află în conflict şi se luptă cu Israelul”. De asemenea, Ali Khamenei a amintit că, în ciuda tuturor presiunilor internaţioanle, Iranul nu va face concesii de la programul său nuclear.