Când ar putea fi dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului

Mihai Netea, cercetător în genetică la Institutul Nijmegen din Olanda, a declarat că speră ca experiența de până acum a producerii unui vaccin să fie depășită, potrivit Digi24.

RomaniaTV.net
13 mart. 2020, 09:00
Când ar putea fi dezvoltat un vaccin împotriva coronavirusului

Mihai Netea a spus că „vaccinurile au avut nevoie de ani de zile pentru a fi dezvoltate, vorbim de niște tehnici care sperăm să fie depășite. Sperăm la un vaccin între 9 și 18 luni, cu noroc am putea avea ceva care să fie testat până la sfârșitul anului”.

El a precizat că oamenii trebuie să urmărească avizele și sfaturile autorităților: „Măsurile de igienă personală sunt foarte importante, de reținere socială, de oprire a evenimentelor”.

Biologul a adăugat că încă nu se poate spune dacă a fost atins sau când va fi atins vârful epidemiei de coronavirus în România.

„Nu știm precis acest lucru, deocamdată acționăm în funcție de cum au acționat alte țări. În România sunt relativ puține cazuri, nu există o criză acută. Și România trebuie să fie pregătită, trebuie să ne pregătim pentru un scenariu pentru următoarele săptămâni și luni, să fim pregătiți în caz că situația s-ar putea agrava”, a precizat cercetătorul.