Când ar putea începe sezonul estival în România. Ministrul Economiei: Cred că 15 iunie poate o fi o dată

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat la Digi24 faptul că deschiderea sezonului estival depinde de rezultatele evaluărilor după relaxarea restricțiilor, în perioada următoare. În cazul în care acestea au un rezultat pozitiv, sezonul s-ar putea deschide pe 15 iunie.   

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 08:12
Când ar putea începe sezonul estival în România. Ministrul Economiei: Cred că 15 iunie poate o fi o dată

Conform ministrului, prima evaluarea va fi la sfârșitul săptămânii în curs, moment în care se va analiza ce s-a întâmplat în primul weekend după ridicarea stării de urgență.

Citește și: Puhoi de oameni pe plajele din Grecia! Mii de oameni s-au înghesuit la malul mării

„Putem vorbi de sezon estival în momentul în care vom finaliza această evaluare de două săptămâni. Noi am relaxat măsurile. Avem o evaluare care se va finaliza la 1 iunie. Prima evaluare va fi la sfârșitul acestei săptămâni în care vom vedea ce s-a întâmplat după acel weekend în care toată lumea a ieșit din casă. Sper să nu se fi întâmplat nimic spectaculos din punct de vedere al creșterii îmbolnăvirilor.

Virgil Popescu susține că dacă lucrurile vor merge normal, atunci se va putea vorbi despre deschiderea teraselor. Acesta susține faptul că data de 15 iunie ar putea fi luată în considerare pentru deschiderea sezonului, dacă toate lucrurile vor fi în regulă.

”Dacă toate lucrurile merg normal vorbim de o primă relaxare cu deschidere de terase la începutul lui iunie, apoi o nouă evaluare, și cred că 15 iunie poate fi o dată, în cazul în care toate lucrurile sunt în regulă, atunci putem vorbi și de munte și de mare și de turism în România”.